Almási Robert Móroczkarcsán él. Különleges viszonyban vagyunk vele, ugyanis egy ideig lapunk, a Nő grafikusa volt. Ezért gondolunk jó szívvel rá. Azt mondják, hogy abból az emberből lesz festő, akiben ott munkál a vágy, hogy a belső képeit megossza másokkal. A festészet szenvedély kérdése. 

Szereti a Dunát és a nő lágyságát

almasi-robert-portre.jpg

Almási Robert olyan művész, aki az élet napos ol-dalán halad előre. Szereti a fényt és a derűt. A Duna, az ártéri fák, a köztük bóklászó nimfákkal és néha lovakkal: ez az ő világa. Sokszor megfestette már a női test nemes íveit, a fák lombjai között meg-csillanó fényt. 

almasi-festmeny-03.jpg
Zsuzsanna és a vének

A művész is érlelődik. Mind bölcsebben festi a képeit. A megélt élmények egyre színesebben jelennek meg a képeken. Amikor szépet látunk, az öröm édes érzése tölt el bennünket. Ezért jó ránézni a képeire: a lélekre és a testre is jó hatással van! 

almasi-festmeny-01.jpg
Hullámzás

Egyik méltatója nemrég megkérdezte tőle: ki tudna-e választani és fontossági sorba rakni három dolgot, ami a legfontosabb az életében? Valamikor másnap kapta meg tőle a választ: „Látni, érezni, szeretni.“ 

–bor–