„A királyért és a hazáért!” nagyanyáink ezzel a felkiáltással és isteni türelemmel felfegyverkezve hetente párszor engedtek a nagypapa kívánságának. Sok örömük nem telt benne – de legalább nyugalom volt a házban. Édesanyáinknak a „szerda” vésődött emlékezetébe a női magazinok tanácsa szerint. (Vagy a csütörtök? Jó ég tudja, a lényeg az volt, hogy rendszeresen legyen.) 

A mai nő azt tesz, amit akar. Akkor sem történik semmi, ha nincs hozzá kedve, hiszen a mai csajokat semmire sem lehet kényszeríteni. Ezt mondják a feministák az interneten, a barátnők a kávé mellett és a szomszédasszonyok a balkonon. Csakhogy hány boldog házasság van ma?

boldog-feleseg-akarok-lenni-kezdo.jpg
(© Brooke DiDonato)

Kinek higgyünk?

A nagymamánknak, az anyánknak? Vagy a barátnőknek? Hányszor legyen hetente? És hogyan: fekve, állva? Készítsünk be néhány szett csábos fehérneműt? Vagy kérjünk tanácsot Kevin Leman amerikai pszichológustól? Ez az utóbbi nem rossz ötlet. A négygyermekes, boldog házasságban élő családapa olyan dolgokról ír könyveiben, amelyekről nem szokás beszélni. Még barátnők között sem. S mivel saját tapasztalatait mondja, érdemes odafigyelni a véleményére.

Fel tudja nyitni az uborkásüveget

Kevin Leman szerint van egy dolog, amit minden nőnek jól a fejébe kellene vésnie: a férfi fizikai lény, s a gyakorlati dolgok vonzzák. A férfi nem azt kérdezi, hogy a nőnek hány gyereke van... Egy pillantással felméri tetőtől talpig, és azt is megjegyzi, ami a kettő között van.  És szemre eldönti, hogy szerinte hány gyereke van. Nem szabad felróni egy férjnek, hogy férfiból van, és ne várjuk tőle, hogy a szép lelkünkbe szeressen bele. Nem abba fog beleszeretni. Ne dőljünk be azoknak a nézeteknek, amelyek szerint a nő és a férfi között nincs különbség, hogy egyformák vagyunk. Ez nem igaz. A tesztoszteronnak is vannak előnyei. Például az, hogy egy férfi könnyedén kinyitja az uborkásüveget... Ezért ne mi erőszakoskodjunk a tetővel, adjuk a férfi kezébe, ami oda való...

Harmincszor naponta

Egy átlagos férfi (amilyen az is, aki otthon vár minket) Kevin Leman szerint örökre kisfiú marad, még akkor is, amikor 43-as cipőt hord. Tíz évbe is beletelik, amíg megszokja, hogy nős (mármint hogy hogyan kell viselkednie egy nős embernek, de vannak olyanok, akik sose szokták meg). És naponta átlagban harmincszor gondol a szexre. A nő csak egyszer, általában akkor, ha a férfi rátereli a szót. Minél előbb elfogadjuk, hogy férjünk gyakran és jót akar szerelmeskedni, annál boldogabb lesz a házasságunk. Kevin Leman azt tanácsolja a férjhez menni kívánó nőknek:

„Ne menjen férjhez az, aki a házasságkötés előtt nem fogadja el, hogy élete hátralevő részében ezzel és ezzel a pasival rendszeresen és örömmel fog szeretkezni.” Ugyanis még mindig érvényes az a szabály, hogy a férfiak 95 százaléka azzal a meggyőződéssel nősül, hogy a felesége mindig a kedvére fog tenni.

S a nő mit kap ezért cserébe? Kevin Leman szerint boldog házasságot élete végéig. Mert ha a férfi annyi szexet kap, amennyire szüksége van, akkor tud kedveskedni, és hajlandó teljesíteni a nő mindenféle, még érzelmi elvárásait is. „Ne higgye senki, hogy a férfiak érzéketlen tuskók. Valójában érzékeny lények, méghozzá nagyon érzékenyek – állítja Kevin Leman. – Csak az a baj, hogy csupán akkor tudnak kedvesek és érzékenyek lenni, ha biztonságban érzik magukat. A biztonságukat pedig a jó szex adja.”

Rámenős feleségre vágynak

A szexuális együttlétek száma nem minden – mondja a pszichológus. A nők gyakran panaszkodnak, hogy ha naponta kétszer szeretkeznének a férjükkel, neki az sem lenne elég. A megoldás: beszélgessenek kicsit a témáról. A férj valószínűleg ezt mondaná: „Kevesebb szex is elég lenne, ha a szeretkezésünk élményszerűbb lenne... Ha néha a feleségem is kezdeményezne, ha aktívabb és rámenősebb lenne... Mert akkor azt érezném, hogy fontos vagyok neki, hogy szüksége van rám...” Ha jót szeretkezünk vele, számára az annyit jelent, hogy fontos a számunkra? Hoppá! Hiszen mi ezt egész másképpen gondoltuk. A pszichológus szerint is ez az utolsó a kulcsmondat.

Ez a vallomás elmondja, mit is szeretne egy férfi az ágyban. Érzelmeket. „Nincs kellemesebb érzés a férfi számára, mint amikor látja, hogy a feleség élvezi a szexet. Amikor aktív, vágyakozó, kívánja őt testével-lelkével. Ilyenkor a férfi igazi férfinak érzi magát” – állítja a pszichológus. Ha a férfi választhatna, inkább megelégedne heti egy szexszel egy vágyakozó feleséggel, mint a mindennapos szexszel egy kötelességet teljesítő feleséggel. Mindez összefüggésben van a férfi egójával. Ha a feleség meg akarja sebezni a férjét, ha férfiasságában meg akarja alázni, akkor vesse be a „Na, jó, legyünk túl rajta” hozzáállást. Ez a legbiztosabb módja, hogy a férj más nő karjában keresse a szerelmet.

elofizetes_uj_no_304.png

Hogy hű maradjon

Kevin Leman azt állítja, még nem találkozott olyan nővel, aki előítéletek nélkül elfogadta volna férje szexualitását – és aki nyíltan beszélt volna vele a szeretkezésről. Pedig negyvenéves szexológiai gyakorlat áll mögötte. Mit mondjunk, a nőkre nézve nem hízelgő ez a vélemény. Már csak azért sem, mert a nyíltság a legjobb orvosság a hűtlenség ellen.

Ha olyan férjet szeretnénk, aki szombaton megsüti a kuglófot, vasárnap elviszi a gyerekeket múzeumba, aki a hétvégi bevásárlás mellé egy csokor virágot is vesz (mert szexuális igényei ki vannak elégítve, tehát nyugodt és készséges), akkor Kevin Leman szerint három egyszerű dologra van szükség: néha csináljuk meg neki kézzel (sok férfi számára nincs ennél kellemesebb), időről időre álljunk rá egy gyorsmenetre (évekig fog emlékezni rá, ami az új lakásban, kicsomagolatlan bútorok között történt, amikor a feleségen még rajta volt a csizma) – és beszéljünk, beszéljünk a szexről! Néha kérdezzük meg azt is: „Te most hogy szeretnéd? Felöltözve?”

A szex oldja a stresszt. Amikor a férfi meztelenül fekszik egy meztelen nő mellett, mindegy neki, hogy jó-e a munkahelye, vagy sikeres-e a vállalkozása. Néhány káprázatos percre kilép a konkurenciaharccal teli világból, és élvezi a pillanatot.

8 ok, hogy jó szexszel lepjük meg a férjünket

  • Érezni akarja, hogy szükség van rá. A férfi azt veszi észre, ami látható. A szó nem elég. Ha látja, hogy a nő vágyik rá, a csillagokat is lehozza az égről. Ezért a nőnek szexuálisan is igyekeznie kell. A férfinak mindegy, mit mond a nő, ha testbeszéde azt sugározza feléje: Hozzám ne érj!
  • Lazítani akar. A szexuális vágy állandóan jelen van a férfiakban. Van, aki huszonnégy órán keresztül készenlétben áll, van, aki minden pénteken, van, akiben állandóan ketyeg az óra, és minden percben várja a lazítást, amit a szex jelent számára.
  • Biztonságra van szüksége. Óriási ajándékot ad a férjének az a feleség, aki lelkesen fogadja kopaszodó, pocakos férje közeledését. Ha viszont közönyös marad, ezzel azt jelzi: nekem mindegy, nem érdekelsz.
  • A közelség érzését adja. Lehet, hogy a feleség annak örül a legjobban, ha a férje megjavítja a csöpögő vízcsapot, vagy foglalkozik a gyerekekkel. A férj akkor érzi igazán a feleség közelségét, amikor szeretkezik vele. Ilyenkor ezt mondja magában: Örülök, hogy ezt a nőt vettem feleségül.

boldog-feleseg-akarok-lenni-belso.jpg
(© Brooke DiDonato)

  • Szexszel oldja meg a problémáit. A férfi szempontjából minden probléma megoldódott, ha a nő szeretkezik vele. Figyeljük csak meg: a fiúk összevesznek, azután kezet ráznak, és a dolog el van intézve. A kézfogás megoldotta a problémát.
  • Ez az egyedüli öröme. A férfiak egész nap dolgoznak, azután hazamennek, és igyekeznek jó családfők lenni. Meg kell tagadniuk önmagukat, ha minden téren helyt akarnak állni. A szex az egyedüli dolog, ami ingyen van, és valóban kellemes.
  • Szüntelen provokációnak vannak kitéve. „Feltétlenül bámulnod kell?” Igen, kell. A férjek egész nap idegen nők szexualitásával szembesülnek (az óriásplakátoktól kezdve a titkárnőkig), s ez nem az ő hibájuk. Annál nagyobb szükségük van a törvényes feloldódásra a feleséggel.
  • Szüksége van egy barátra. A nők hajlamosak rá, hogy kiszolgáltassák magukat bárkinek – a gyereküknek, a barátnőjüknek, az anyjuknak. A férfiak erre nem képesek. Ezért szükségük van rá, hogy szoros testi-lelki kapcsolatban álljanak a feleségükkel. Ha nem találják meg nála ezt az intimitást, nem valószínű, hogy a barátjukhoz fordulnak, hanem más szoknya után néznek.
Néma László
Cookies