Mi, nők képesek vagyunk nagyon sokszor az őrületbe kergetni saját magunkat. Hogy mivel? Egyre több dolgot vállalunk, folyamatosan túlterheljük magunkat. Főzés, mosás, takarítás, gyereknevelés, mindenféle megfelelési kényszer kíséretében. Ismerős a téma, igaz? Az elvesztett energiánkat pedig valamivel pótolni kell. Nem hiába vásárolnak a nők olykor-olykor munka után egy-egy cipőt vagy ruhát maguknak. 

Ha újra fitten akarunk belevágni a dolgokba, és vissza akarjuk szerezni a pislákoló életerőnket, iktassunk be néha egy napot az életünkbe, ami csak és kizárólag rólunk szól! Legyen az a nap egy kényeztetés, egy öröm, amikor kikapcsolódhatunk, és visszaszerezzük régi önmagunkat! Lazítsunk!

Néhány tipp a csajos napokra:

*Aludj! Igen, ne legyen bűntudatod azért, mert reggelente lustálkodsz az ágyban! Már lefekvés előtt mantrázd magadnak, hogy a következő nap rólad fog szólni. Tudatosan szabadulj meg a problémáktól aznap este, söpörd ki az elmaradt teendőket a fejedből, és lazíts. Ne gondolj semmire, csak szépen lassan szunnyadj el, és másnap, hidd el, boldogabban ébredsz majd!

*Uborkát a szemre! Még mindig csodálatos trükk a bőrápoláshoz. Tisztítsd meg az arcod, majd friss vízzel öblítsd le, és jöhetnek az uborkakarikák. Lábakat felpolcolni, testet ellazítani, és csukott, uborkás szemmel végre lazítani! 

*Olvass! Vannak kedvenc könyveid, témáid, újságaid? Készítsd ki magadnak azokat a magazinokat, amelyeket már régóta el akartál olvasni. Hidd el, nagyon jó dolog, amikor nem a saját életedet boncolgatod, hanem elmerülsz más témákban is. Legyen az egy szerelmes regény vagy igaz történet. Ez az igazi lélekápolás.

*Masszázs, arckezelés, hajápolás vagy vásárlás! Ha nem is mindet, de minimum egyet abszolválj a Te napodon! Jelentkezz be előtte a szalonokba, menj el, és élvezd, hogy ez most tényleg rólad szól! Ha a vásárlást választod, akkor azzal csínján kell bánni, hiszen nagyon kimerítő tud lenni. Maximum két órát szánj rá, és tudd, mi az, ami hiányzik a ruhásszekrényedből.

*Kávé, süti, eper! Mi is lehetne ennél jobb? Gyerünk ki a piacra, vagy sétáljunk el a hozzánk közel lévő zöldségeshez. Válogassunk friss gyümölcsöt és zöldséget magunknak, ha épp nincs a kertünkben. Vágjunk össze egy kis tál salátát, vagy lepjük meg magunkat egy szelet süteménnyel és kávéval a nap folyamán!

* Segíts másokon! Igaz, hogy ez a nap rólad szól, viszont hidd el, nincs jobb érzés annál, amikor segítünk a másikon. Mire is gondolok? Legyen az egy SMS, egy kérdés: hogy van a barátunk, barátnőnk. Vagy ha meglátsz egy állásajánlatot az újságban, akkor gondold végig, kinek lenne most erre épp szüksége, majd küldd el neki. Segíteni nagyon jó dolog, viszont ne várjunk ellenszolgáltatást cserébe!

Derzsi Bernadett

Új Nő csapata
Egy is kényeztetés
forrás: bombette.com