Párja az égre fordítja a szemét, ha megkérdezi tőle: meghíztam? Semmi baj. A férfiaknak is megvannak a maguk rögeszméi – rettegnek és szoronganak, ugyanúgy, mint mi. Mitől szorul össze a gyomruk? 

ELÉG PÉNZT KERESEK?
Nemcsak arról van szó, hogy keresnek-e annyit, mint mások. Állandóan hasonlítgatnak: igaz, hogy többet keresek, mint Péter, de kevesebbet, mint Karesz. A nők számára ez érthetetlen, a férfi számára életbevágó, hogy ő legyen a domináns hím, a király. A pénz a dominancia mércéje – legalábbis nagyon sok férfi ezt gondolja. Prehistorikus kód a férfiak fejében: „Képesnek kell lennem arra, hogy bebiztosítsam a családomat – most és a jövőben is.” 

A LEGJOBB VAGYOK, AKIVEL EDDIG VOLTÁL?
Maja fiújának van egy furcsa mániája. Azt számolja, hogy a lánynak hány orgazmusa volt a közösen eltöltött éjszaka alatt. A haját tépi, ha nem a megszokott szám jön ki. Neki nem elég, hogy a barátnője elégedett és boldog. A férfiak rögeszméje az orgazmus. Úgy tartják, nincs szexibb látvány, mint egy izgalomba jött nő. Számukra ez a bizonyíték, hogy valóban jók. Ilyenkor elszállnak maguktól.

web-bannerek-hirlevel-02_5.jpg

ÉN IS ROZOGA ÖREGEMBER LESZEK?
A nőket is gyötri a lelkifurdalás, amikor villámgyorsan eltüntetnek egy tábla csokoládét. Furcsa, de a férfiak is szeretnek torkoskodni. Rég elmúlt az az idő, amikor azt mondtuk, elég, ha egy férfi egy fokkal szebb az ördögnél. Főleg, ha pénze és rangja volt. Manapság a férfinál is számít a szépség! Ezért tornáznak,ę súlyoznak, teniszeznek, és titokban a fürdőszobában edzenek a nagypapa expanderével. Rettegnek, hogy sörhasuk lesz, lötyögő karizmuk, lógó fenekük. Nagyon is értik, miért jajgat a barátnőjük, ha felszedett két kilót!

TÚL SZŐRÖS VAGYOK!
Képzeljük csak el, milyen érzés lenne, ha szőrösnek születnénk, mint a férfiak. Kipróbálnánk, bár azt kockáztatnánk, hogy a strandon és a fitneszteremben mindenki gyanakodva bámulna bennünket. A férfiak bezzeg le vannak gyantázva, mint a meztelen csigák, egyetlen kis szőrszál sincs rajtuk. Nem kis komplexust okozhat a férfinak, ha szőrös, és nem tudja leborotválni magát (pl. a hátán). Erre csak egy megoldás van: ha ilyen szőrmók vár minket otthon, akkor ne felejtsük el megmondani neki, hogy sok nő van, akiknek pont a szőrös férfiak tetszenek.

JÓL VÉGZEM A MUNKÁMAT?
A férfi számára nem a szép nő, az autó vagy a ház a fő státusszimbólum, hanem az, hogy hogyan teljesít a munkahelyén. Az igazi siker a „Vállalati igazgató” vagy valami hasonló tábla az irodája ajtaján, a saját sofőr és a fontos tárgyalások valamely előkelő étteremben. Ezért ne csodálkozzunk, ha szerelmünk egy kicsit túloz, ha a beosztásáról van szó.

KOPASZODOM?
Ez a férfiak egyik legnagyobb félelme, mondhatnánk, lidércnyomása. Csillagászati összegeket költenek mindenféle löttyökre, parókákra, baseballsapkákra. Ki érti, miért?! Hiszen Bruce Willis is kopasz, mégis az egyik legszexibb pasas a világon!

HOGY ÁLLOK A FACEBOOKON, AZ INSTAGRAMON?
Sok férfi imádja, ha megjelenik a neve az interneten. A fiatalabbak azt számolgatják, hányan regisztrálták magukat barátjuknak, és hány barátja van az ismerősöknek. Kik népszerűek, és kik nem. Az idősebbek a Google-on szörföznek: beütik a keresőprogramba a nevüket, és azt figyelik, hány oldalon jelenik meg. Aztán beteszik a keresőbe a barátjuk, kollégájuk (ellenségük!) stb. nevét. Hogy miért? A férfiak tudni akarják, hová rangsorolja őket a világ. Legyezgeti a hiúságukat, ha minél nagyobb területet körbepisilhetnek. Nem sejtik, hogy a nő számára elég, ha megszereztek egy házat és egy kertet, ahol tiszta szívvel várhatják a nagy Őt. 

Varga Klára 

web-bannerek-hirlevel-01_0.jpg