A pincér hozza a számlát. A többi vendég is szedelőzködik, itt a záróra. A férfi, akivel randevúzunk, ránk néz, és azt mondja: „Kár lenne nem folytatni ezt a szép estét. Mit szólnál, ha meginnánk a lakásomon még egy pohár italt?” És bólintunk. Úgy érezzük, egy szép, szenvedélyes éjszaka vár bennünket. 

Csak bátraknak
Ültök a taxi hátsó ülésén, és azon gondolkodol: No végre, valaki végre megért! Ráadásul kedves, szép a mosolya, elegáns a nyakkendője, és drága kölnitől illatozik. Lehet, hogy éppen a te kedvéért... Már vacsora közben, a desszertnél azon kezdtél gondolkodni, milyen lehet az ágyban. Kedved támadt kipróbálni. Vagy legalább beszélni róla. Igen, most rögtön. Miért ne? Felnőtt emberek vagyunk, miért ne kérdezhetném meg, hogyan szereti? Miért ne próbálhatnám ki? Eszedbe jut, hogy a barátnőd most közbeszólna: Ne, ne, ne!!! A harmincéves lányát is mindig figyelmezteti, amikor az első randevúra megy: Vigyázz, biztosan egy Casanova, aki az első éjszaka után elhagy! A lány a küszöbön állva mindig visszaszól: „Anyu, hagyd ezt rám! Ha együtt kell maradnunk, nyugodtan lefekhetek vele. Ha nem, akkor úgyse találkozunk többet.”
A pszichológusok általában azt tanácsolják, hogy a nő hagyatkozzon a megérzéseire. Ez a legbiztosabb iránytű. Óvakodj azonban attól, hogy már az első találkozáskor azt tervezd, hogy egy hónap múlva hozzáköltözöl... 

web-bannerek-hirlevel-02.jpg

Amikor reggel felébredsz 
Tehát beszállt a taxiba, és reggel megállapítod, hogy érdemes volt. Ugyanakkor nem esett csorba a méltóságodon. Legalábbis eddig. A szexuális tabuk rég megszűntek – most a nő az, aki diktálja a játékszabályokat. A szexben is. A kenyértörésre reggeli közben kerül sor. Vagy olyan a pasas, hogy kipipálja a neved, és azt gondolja: ez is megvolt, mehetünk tovább, és soha többet nem jelentkezik, vagy ráhibáztál egy olyan pasira, aki az első éjszakát kellemes kezdetnek veszi, és újra meg újra találkozni akar…
Egy szenvedélyes éjszaka el szokta altatni a gyanakvást és a megérzéseket. A nő saját érdekében fogadja meg, amit egy okos nagybácsi tanácsolt egyszer régen: „Ha idegen férfi ágyában ébredsz, fogd vissza magad, és ne bombázd egész nap SMS-ekkel, ne írogass neki lelkesen a Facebookon, ne ajánld fel, hogy kimosod a szennyes ruháit.” Ugyanezt mondja egy okos kolléga is, a saját történetét hozva fel példának: „Volt egy nő, aki már régen veszettül tetszett. Idősebb volt nálam, és remek humora volt. Az első közös vacsora után lefeküdtem vele. Utána majd elájultam a csodálkozástól: minden órában felhívott, sőt felajánlotta, hogy ideadja a lakáskulcsát. Lelohadt az érdeklődésem. Ha nem tapad rám, egész jó kapcsolat lehetett volna. De megrémített.”

Nem a szexben van a hiba
Ha van használati utasításunk, meg tudjuk sütni a tortát, összeszereljük a könyvespolcot, vagy megtanuljuk kezelni a mobiltelefont. Az első randevúhoz nincs útmutatás. Nehéz egyedül, és könnyű elrontani, amikor végre feltűnik valaki a láthatáron. Nem az számít, hogy lefekszünk-e vele mindjárt első este. Egyet tudunk tanácsolni: amikor reggel felébredünk, és Ő szuszog mellettünk a vánkoson, ne essünk pánikba. És főleg – ne gondolkozzunk! Mosolyogva főzzünk egy kávét, és könnyedén engedjük útjára. Arra gondoljunk, hogy eltöltöttünk egy kellemes éjszakát, megismertünk egy érdekes embert. Adjunk neki időt, hogy végiggondolhassa a történteket. Hogy gyorsabban teljen az idő, menjünk be a városba, és ajándékozzuk meg magunkat egy szép sállal (nyaklánccal, kesztyűvel, kölnivel stb.).
varga

web-bannerek-hirlevel-01_5.jpg