Hengerre fel! Házi kozmetikusunkat a kozmetikai hengerek bőrre gyakorolt jótékony hatásáról kérdeztük.

Házi kozmetikusunkat, Miháldy-Ruff Angélát (Dunaszerdahely)kérdezzük a kozmetikai henger használatáról. Mindenkinek ajánljuk, hiszen masszírozza az arcbőrt, felpezsdíti a vérkeringést és a nyirokkeringést, s ezzel meggyorsítja a salakanyagok távozását, és nem utolsósorban az arcbőr anyagcseréjét. Így hát hengerre fel!

– Milyen hengert érdemes beszerezni?

– Ma már többféle henger közül választhatunk, a célnak mindegyik megfelel. Kiválasztáskor személyes preferenciákat érdemes csak figyelembe venni, esetleg allergiákat (például fémre) vagy érzékenységeket. Az elemmel működő vagy tüskés kialakítású hengerek kicsit intenzívebb masszázshatással bírnak. A legideálisabbak a féldrágakövekből – jáde, rózsakvarc – készült hengerek. 

Elmondanád, kérlek, pontosan hogyan is kell használni a hengert?

– Érdemes naponta használni. Fontos, hogy használata előtt alaposan tisztítsuk le az arcunkat. Tehát mindig tiszta bőrön használjuk! Az arc közepétől kiindulva hengerezzünk, mindig a szélek felé, a nyirokcsomók irányába. A homlokon az orrtőtől és a szemöldöktől felfelé a hajtőig, a szemzugtól kifelé a halántékig a szem alatt és fölött, az orr oldalától a fülek alá, a nyakon lefelé, a dekoltázson a szegycsonttól a hónalj irányába... Hengerünk nem csupán az arcbőrön, testünk más felületein – a nyak, dekoltázs – is használható. Akár a kéz-, vagy lábfejen is. Kezeken a csukló, talpakon a boka irányába kell kétszer-háromszor végighúzni. Fontos, hogy nem oda-vissza hengerezünk, hanem a mozdulat végén mindig felemeljük a hengert, és újrakezdjük a görgetést. Az arc-nyak-dekoltázs kezelése napi 6-8 percet vesz így igénybe. A nyirokkeringés serkentése jótékony hatással van a bőrre, ezért akár naponta is használhatjuk. Fontos, hogy ne nyomjuk erősen, mert azzal több kárt okozunk, mint hasznot!

maszirozo-henger-02.jpg

  – Mindenki használhatja? Minden bőrfelületen lehet használni?

– Minden egészséges ember használhatja. Várandósok, tartósan betegek csak akkor, ha kikérték kezelőorvosuk véleményét. Lázas, fertőző állapotokban inkább ne vegyük elő. Bőrbetegségek esetén sem ajánlott a használata! 

A puszta arcon kell használni, vagy kell hozzá szérum, esetleg krém?

– Lehet használni a puszta arcon is, de bátran használjunk hozzá szérumokat is, mert eredményesebben felszívódnak a hengerrel, hiszen a görgetés elősegíti a bőr anyagcseréjét. Kis pirosodás is előfordulhat, ami normális, és rövidesen elmúlik. Tartós bőrpír esetén függesszük fel a henger használatát! 

Többen is használhatjuk ugyanazt a hengert? 

– Igen, az észszerű higiéniai előírásokat betartva. Tiszta arcbőrön alkalmazzuk, és használat után a hengert is alaposan meg kell tisztítani. Sérült, vérző vagy herpeszes, fertőzött felületen természetesen ne használjuk. Gyógyulás után – használat előtt – ilyenkor fertőtlenítsük.

 

–darnay–

henger-kozmetikum01.jpg

NEM ODA-VISSZA HENGEREZÜNK!

  • Legeredményesebben a masszázs lazítja el az izmokat, és simítja a bőrt is. Ma a masszázshenger a nyerő. A kozmetikai henger otthoni használatra javasolt.
  • A mechanikus masszázs piaca most egy hasznos újdonsággal rukkolt elő. A masszázshenger elősegíti a kollagéntermelést, a friss kollagéntől pedig a bőr kisimul és megújul. A nagyobb felületekre – a csípőre, a hasra és a combra – nagyobb hengereket gyártanak, a domborulatokkal tagolt arcra apró hengerek készülnek. A hengerezés egyszerű módszer a bőr stimulálására.
  • Hengerezzünk! A roll-on masszázshenger különféle ergonomikus nyelekkel készül. A lekerekített végű henger az arc minden zugát könnyen eléri, biztosan masszírozza a szem közvetlen környékét és az arc érzékeny tájait. A szemkörnyékre hűsítő fémből golyó alakú görgők készülnek, a sima területekre dudoros hengerek. Ezek a nyirokereket is masszírozzák, elősegítve a nyirok távozását a szervezetből.

maszirozo-henger.jpg