Tisztelt Szerkesztőség!

Nagyon szeretnék már új életet kezdeni, de nem tudok megszabadulni a volt férjemtől. Húszéves naiv kislány voltam az esküvőnk idején, és fülig szerelmes. Mondhatott bárki bármit, én habos babos menyasszony akartam lenni, utána meg feleség és anya. Aztán a nagyfiunk születése után oszladozni kezdett a rózsaszín köd, de akkor még úgy gondoltam, ez a természetes állapot.

karacsonyi-leveltitok.jpg

Fokozatosan hidegültünk el egymástól a férjemmel. Ő többször is megcsalt engem, de mindig visszakönyörögte magát hozzám. A kislányunk is az egyik ilyen békülésünk eredménye. Végül 5 évvel ezelőtt elváltunk. Vagyis papíron ugyan elváltunk, viszont azóta is együtt, azaz egy házban élünk. Egyikünk sem képes kifizetni a másikat, a férjem pedig nem hajlandó eladni a házat. Néha úgy tesz, mintha ráállna a dologra: többször is meghirdettük már a szép családi házunkat, aztán a végén ő nem egyezett bele a vételárba. A másik gond a közös vállalkozásunk, amit a házunkban működtetünk.

Nekem eddig életemben csak ez az egy munkahelyem volt. Igazából nem sok mindenhez értek, jól fizető munkát sem tudok találni magamnak. Egyszerűen nincs akkora bevételem, hogy a gyerekekkel albérletbe költözzek. 

A bevételeimből normális kölcsönt se tudok intézni, bár, ha kapnék is, valószínűleg nem tudnám törleszteni. Pedig a közös ház eladásából vígan futná két rendes lakásra is. Az évek alatt legalább annyit elértem, hogy külön bejáratunk és lakrészünk lett. Ennek ellenére a volt férjem simán bejár hozzánk, megnézi mit főztem, vagy kiszolgálja magát a hűtőből. Ha vendég jön hozzánk, automatikusan ő is a társasághoz csapódik, és úgy tesz, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Neki ez a helyzet tökéletesen megfelel, még véletlenül sem szeretne változtatni rajta. Én meg lassan beleőrülök a tehetetlenségbe.

Egy kétségbeesett exfeleség

Kedves Olvasóink! Továbbra is várjuk leveleiket! Amennyiben szeretnék velünk és olvasóinkkal megosztani örömüket, bánatukat, problémáikat, szívesen állunk az önök rendelkezésére: akár névtelenül vagy álnéven is írhatnak. Kérjük, az ímél tárgya ,,LEVÉLTITOK'' legyen! Ímélcímünk: office [at] ujno.sk