Szögezzük le jó előre: nem, nem csak a külső számít. Lehetsz a legszebb cicababa a világon, de ha nincs kellő sütnivalód, a férfinak nem kellesz „eléggé”. Maximum arra, hogy mutogasson téged a nagyvilágnak. S hogy mégis mi kell a férfiaknak a tökéletes, plasztikvilágon túl? Lássuk!

Ha nyitott vagy a világra
A férfiak igazán izgalmasnak találják azokat a nőket, akik nyitottak a világra, az újdonságokra, s a világ történéseire. Ha nem riadsz meg semmitől, képes vagy intézkedni és elrendezni magad körül a dolgokat, azt igazán nagyra értékelik. A férfinak igenis imponál, ha a nő otthonosan mozog nemcsak a konyhában, hanem a mindennapi ügyintézés sűrűjében is.

Ha életszerető és vitális vagy
Ha egy nő nyüzsög, pezseg, akkor a férfit is magával ragadja ez a fajta életszeretet. Csak ekkor döbben rá igazán, hogy mennyire ellustult az elmúlt időszakban. A pörgős nőket azért szeretik a férfiak, mert tudják, hogy egy ilyen vitális nő könnyedén felrázza őket, és visszahozza őket az életbe!

Ha őszinte vagy
A férfiak tisztelik és megbecsülik azt a nőt, aki az igazat mondja. Mindenről. S nem a köntörfalazásból él. Előbb vagy utóbb úgyis kibújik a szög a zsákból – szokták mondogatni, s valóban így van. Nem érdemes azzal időt vesztegetnünk, hogy a meghódítandó pasi szemébe hazudunk. Fő az őszinteség, amivel egyből lenyűgözzük őket!

Ha magabiztos és ambiciózus vagy
A magabiztosság nem egyenlő a diktátorsággal. A magabiztos nő tudja, mit akar az élettől, mit vár el önmagától, a tökéletességre törekszik, de nem esik át a ló túloldalára, s kezd el parancsolgatni a férfinak. A magabiztos nő tisztában van a női és férfiszerepekkel, s nem akarja megfosztani a döntés jogától a párját sem. A realitás talaján áll, és ha hibázott, bocsánatot kér, és arra sem rest, hogy szüntelenül fejlessze magát.

Ha eredeti vagy
A férfiak nagyon kedvelik a vicces és a maga módján furcsa, már-már különleges lányokat, akiken eleinte oly nehezen igazodnak ki. Tetszik nekik a titokzatos nő, aki ámulatba ejti őket, s akin mindig meg tudnak lepődni. 

Ha van hobbid
Ne csak a férfiaknak és a munkádnak élj! Találj egy olyan hobbit, ami örömet okoz, s ezt egy érett férfi olyannyira értékelni fogja, hogy őt is motiválni fogod a saját életében és a céljai elérésben.

Ha ápolt vagy
A listánkból természetesen a külsőt sem hagyhatjuk ki! A férfiaknak igenis számít az, hogy a nő ad-e magára és a környezetére. A tisztaság, az ápolt bőr, haj és körmök fontos szerepet játszanak a párválasztásnál. Mint az is, hogy a nő mennyire tartja rendben saját háztartását, hiszen a férfi rögtön látni fogja abból, tud-e a nő otthont teremteni az ő, s a jövendő, közös családjuk számára...

Dunai Mira