Vágyik a nő, és mindig olyan férfiról álmodik, aki gyöngéd, és csakis őt akarja. A nő még ma sem tud mit kezdeni a férfi erre-arra kalandozó vágyával. Sok esetben még ma is csak ábrándozik – főleg, ha férj van mellette. Elég neki az ideálkép, s nem kockáztat. Összeállításunkban a női vágyat járjuk körbe.
Kapcsolódó írásunk: Vigaszpasi

hockneymacska.jpg

Kiles a macska
David Hockney
 amerikai festő képe egy házaspárt ábrázol. A nő Celia Birtwell textiltervező, még ma is árulja szép szöveteit. Minden szép a képen, a szövetek gazdagok, mégis érzünk valami lappangó feszültséget. A férfi és nő távol is van egymástól, a macska is kitekintget a férfi öléből... Ilyenkor szoktuk azt mondani: itt valami van. Később kiderült, hogy a férj biszexuális, pár év múlva el is váltak. Ez is azt bizonyítja, hogy vágyak ügyében nem lehet hazudni.

szuszkepal.jpg
James Whistler amerikai festő képein ártatlan lányokat láthatunk

A szüzekről
Bár a szüzesség mindig érték volt, azoknak a nőknek a megítélése, akik nem vágynak a férfira, vagy akiknek még nem volt szexuális kapcsolatuk, elég ellentmondásos. Fura szemmel nézik például az apácákat. Pedig nem vagyunk egyformák – igenis vannak olyan nők, akik lemondanak a testi örömökről. Ez nem verseny, semmivel sincs lemaradva az, aki nem tizenévesen kezdi el a vágy utját járni. Fontos, hogy merjünk hallgatni a saját érzéseinkre. Ha valaki érzelmekhez, lelki intimitáshoz köti a testiséget, akkor azt az embert keresse, akivel ezeket együttesen megtalálja.
Írásunk itt olvasható: A szüzek és a vágy,

mireille-negre_0.jpg
Mireille Négre a párizsi opera szólótáncosnője, akire Istennek szentelt szűzként tekintenek. Könyvet is írt az életéről. (Neked táncolok, Uram! címmel magyarul is megjelent.)

Szenzációs szüzek
Mindig voltak nők, akik nem éltek kolostorban, de nem mentek férjhez, és kántornőként, takarítónőként, sekrestyésként, betegápolóként segítettek. Ám a katolikus nőknek sokáig nem volt lehetőségük arra, hogy a kolostoron kívül Istent szolgálják. A szüzek rendje erre ad lehetőséget. A most 75 éves francia Mireille Négre például a párizsi opera táncosnője volt, és hivatása mellett a szüzek rendjében teljesített szolgálatot. Nyolcévesen már táncolt, és nagy sikereket ért el. Huszonnyolc évesen megtért, karmelita apáca lett. Ám tíz év után elhagyta a kolostort, és kint a világban „Istennek szentelt szűzként” élt. Mireille megmutatta a világnak, hogy imádkozni tánccal is lehet…
Írásunk itt olvasható: Szüzek rendje

02_142.jpg
Ha házasságunk annyira jól működne, a harmadiknak, vagyis Pistinek nem teremne babér! A másik férfi térnyerése azt mutatja, hogy változatosságra van szükségünk, amit kis játszadozással a házon belül is meg lehetne oldani

A vágy bűnös dolog
Régen az volt a vélemény, hogy a nő nem gyönyörre termett, hanem arra, hogy gyerekeket szüljön. Ez a nézet jóformán a 19. századig érvényben volt. A „rendes“ nőnek nem illett élvezni a szexet, csak azért engedett a férfi vágyának, hogy teherbe essen. Ez a beállítódás még ma is kísért – talán ezért is van, hogy a nő inkább megelégszik az ábrándozással, mint a férfi.
Kapcsolódó írásunk: Miért csaljuk meg férjünket?

 

web-bannerek-hirlevel-02.jpg