SZÍNELMÉLET

Az eredeti hajszín, a bőrszín és a szemszín alapján négy fő évszaktípust ismerünk. 

A tavasz típus arcbőrének enyhén arany vagy barackos ragyogása van. Könnyen az arcába szökik a vér. Lehet rózsaszínű arcpírja is. Haja sárgás karakterű, nem hamvas. Iskoláskora előtt lehetett aranyszőke. A törtfehér jobban áll neki, mint a tiszta hófehér. Szeplői, ha vannak, inkább aranybarnák. Kedvence a lazac és a korallvörös – és a most oly divatos teveszín.

szinelmelet-tavasz.jpg

A nyár néha színtelennek, szürkének érzi sminkeletlen arcát. Haja hamvas árnyalatú, de semmiképp sem sárgás. Az ezüstszőke tincsek általában jól állnak neki. A hűvös fáradtrózsaszín jobban áll neki, mint a meleg lazac, és a szürkéskék, mint az erőteljes, tiszta kék. Vagy nem barnul le, vagy ha igen, akkor inkább sötétebb mogyoróbarnára, nem aranybarnára.

szinelmelet-nyar.jpg

Ősz típus: Arcszíne világos vagy szeplőkkel tarkított. A szempillája és szemöldöke sokszor színtelen. Ha sötét az arcbőre, vörösarany (meleg) jelleget mutat. Haja vöröses vagy mézes árnyalatú, semmiképpen nem kékes. A mustársárga jobban áll neki, mint a vajsárga, az olívazöld, mint a mentazöld és a fekete, mint a csokibarna.

szinelmelet-osz.jpg

A tél: Bőre porcelánszerű, kékes. Vagy ha sötétebb, akkor nem aranybarna, hanem hűvös háttérárnyalatú. Hajlamos a kék karikákra a szeme alatt. Haja kékes ragyogású, soha nem aranyló. Erős kontrasztok jellemzik. Ha világos a bőre, egyáltalán nem barnul le, ha sötét, úgy le szokott barnulni, hogy irigylik érte. A khaki vagy barna ruhaszín nem ajánlott neki, annál inkább a tiszta vörös és a hófehér, valamint a tengerészkék.

szinelmelet-tel.jpg

 

További érdekességek: Színtanácsadónál jártunk!