XII. 22. – I. 20.
Bak

Nagy kilengésekkel teli év áll Ön előtt. Új felfedezéseket tesz, és erős érzelmek keresztezik az útját.

KARRIER

Az év elején elkerüli a siker, ugyanis a viharos óévbúcsúztatás után valaki csapdát állít Önnek. Nagy önmérsékletre lesz szüksége, hogy megfelelően helyre tudja tenni a dolgait. Ne legyen ingerült, tanulja meg, hogy az életben a rossz dolgokat el kell tudni fogadni. A húsvéti ünnepek után javíthat a történteken, hiszen van elég esze és ereje, hogy a kényes kérdéseket is megoldja. Az év legjobb időszaka a nyár lesz, amikor csodálatosan stabilizálódik a helyzete. Az utolsó negyedév rávilágít mindenre, amit az év folyamán elrontott.

A legjobb hónap: az OKTÓBER.

SZE​RELEM

A hagyományok embere, párkapcsolatában is erre törekszik. Apró szokásokat igyekszik kialakítani a párjával, hogy családként határozhassa meg kettőjük viszonyát. Legjobb döntése az lesz, ha önmagára számít. Áprilisban és májusban nyomába szegődik a szerencse, és a kedvező időszak nyáron is folytatódik. Nagyszerű barátokra tesz szert. A novemberrel nagyon vigyázzon, mert minden összeomolhat, amit addig felépített. A karácsony lelki békét és új reményt hoz az életébe.  

Szerencseszíne: a ROZSDAVÖRÖS.

EGÉSZSÉG

Az időváltozások ízületi fájdalmakat okoznak, a légnyomásváltozás hatással lesz a vérnyomására, nyomott hangulatokat okoz. Az egész év folyamán rendszeresen sportoljon, kocogjon, sétáljon, kerékpározzon. Ne feledkezzen meg az úszásról, mert az izmait folyamatosan edzenie kell. Fogyasszon magnéziumot, kalciumot tartalmazó ételeket, turmixoljon gabonacsírát az italaiba. Ne egyen kelt tésztából készült lepényeket, buktákat. Esténként végezzen meditációs gyakorlatokat, hogy lecsillapítsa idegrendszerét. 

Gyógynövénye: a zsálya
Illóolaja: mirtusz, pacsuli, vetiver
Drágaköve: a vörös gránát
Ajánlott ételei: avokádó, olívaolaj, mák, füge, alma, diófélék

MIBEN LEHET SIKERES?

Sok mindent megtanulhat, például semlegesíteni az Önre nehezedő nyomást és a kudarcokat. Rájön, hogyan fedezhet fel új, hasznos dolgokat, hogyan értékelje elért eredményeit, hogyan építheti újjá azt, ami tönkrement. A szerelem sok nehézségen átsegíti, reménytelen helyzetekből is kiutat talál.

MIBEN VALLHAT KUDARCOT?

Munkájában hátráltathatja az ok nélküli szorongás, valamint az, hogy nem vesz észre fontos dolgokat. Gyakran nem bízik saját sikerében, és ez baj. Ne topogjon egy helyben, ne higgyen szószátyár embereknek. Fogadja el mások jóindulatú véleményét akkor is, ha nem egyezik az Önével.

MIT ÜZENNEK A CSILLAGOK?

Bízom a saját ítéleteimben, határozott és jó megfigyelő vagyok.