aug 31, 2021
A lányok másak?
A sztereotípiák meghatározzák, hogyan beszélhet és viselkedhet egy lány és egy fiú. A fiúnak erősnek kell lennie, a lánynak bájosnak – a határozott, erős lányokat ezért szófogadásra nevelik, a gyöngédebb természetű fiúkat agresszivitásra.
A lányok másak?
aug 30, 2021
Üres a bölcső
„Van gyerekük?“ – kérdezik tőlem sokszor. Mindig azt kell válaszolnom: nincsen. De ugyanúgy mondhatnám azt is, hogy volt. Csak meghalt. Mintha kést forgatnának a szívemben.
Üres a bölcső
aug 10, 2021
Mostohák
Mostohaanya, mostohaapa, mostohagyerek! Környezetünkben számos példát találhatunk arra, hogy a nem biológiai szülők kapcsolata a nem saját gyerekükkel gyakran nem jó. Hogyan lehet békét és harmóniát teremteni a mozaikcsaládokban?
Mostohák
jún 27, 2021
Nem mész te sehova!
Nem mész te sehova! Hányszor, de hányszor hallhattuk ezt gyermekkorunkban! Nem szerettük ezt a szigort, de be kell látnunk, nem olyan egyszerű tökéletes szabadságot adni gyerekeinknek – és mégis nevelni őket.
Nem mész te sehova!
jún 16, 2021
Anyának lenni
Van a nő lényének egy olyan része, amely csak akkor nyílik ki, amikor gyermeke lesz. Ez az ösztönös késztetés, ez a bensőjéből áradó végtelen szeretet ad neki erőt, hogy átvészelje a nehézségeket, és amíg él, óvja, terelgesse, segítse a gyermekeit.
Anyának lenni
máj 16, 2021
Ártó szülők
A mérgező anyák után itt vannak a mérgező anyósok. Egyik kifejezést se szeretjük, mert: „Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek!“ Mégis beszélni fogunk róluk, s megnézzük, milyen ártó szülői típusok léteznek.
Ártó szülők