II. 21. – III. 20.
Halak

A Halak-nő

Érzéki, sejtelmes, titokzatos. Megfoghatatlan légkör veszi körül, azt érezteti, sokkal többet tud, mint amennyit elárul. Ez sokszor kényelmetlenül érinti környezetét. Fölösleges előtte titkolózni, ha érintett az elhallgatott dologban, intuíciói meg fogják neki súgni. Mélyen átérez minden érzelmet, árad belőle valami halk erő, ami ugyan nem látványos, de nagyon intenzív. Irányíthatónak tűnik, de a látszat megtévesztő lehet. A korlátokat nem fogadja el, csak ha összeegyeztethető az akaratával. Szókimondó, de véleményét mindig diplomatikusan közli az érintettel. Ritkán emeli föl a hangját, akaratát azonban sokszor keresztülviszi a maga csendes módján. Időnként magányra van szüksége, hogy önmagával is tudjon foglalkozni. Társ mellett erre képtelen, mert a másik érzelmei keverednek a sajátjával. Képes arra, hogy önmagát hanyagolva mindig másokkal foglalkozzon, legyen az barát, ismerős. A túlzott érzelmi megterhelés időnként hátrányos lehet számára, ilyenkor ügyelnie kell arra, milyen módon vezeti le a felgyülemlett feszültséget. Ha lelki egyensúlya megfelelő, rendkívüli alkotások létrehozására képes. Gyermekeivel tökéletes lelki kapcsolatban áll, sokszor előbb ismeri érzéseiket, mint ők maguk. Általában nem tud nekik nemet mondani, ezért időnként előfordul, hogy kihasználják.

 

A Halak-férfi

Zárkózott, figyelmes. Vele beszélgetve senkiben nem ötlik fel a gondolat, hogy nem figyel oda. Segítőkész, képes bármikor bárkit meghallgatni, és gyakran mutat kivezető utat a különböző problémákból. Általában halk szavú, romantikus beállítottságú, és vonzza a nőket. Kimondottan sikeres a gyengébb nemnél. Sokszínű, az emberi kapcsolatok minden árnyalatára képes. Önzetlenül szereti embertársait, és rendkívül empatikus. Aki kivívja bizalmát, igaz barátot talál személyében, akire mindig számíthat. Munkájával szemben különleges elvárásai vannak, olyan hivatást kell találnia, amelyben megtalálja az önkifejezés legmegfelelőbb formáját. Nem tulajdonít túlzott fontosságot a karrierjének, és nem mondható törtetőnek. Bármivel foglalkozhat, de meg kell találnia az egyensúlyt belső igényei és a külvilág iránti kötelezettségei között, ami rendkívül nehéz feladat számára. Különös vonzalmat érezhet a művészetek iránt, gyakran rendelkezik is ilyen adottsággal. Ritkán fordul elő vele, hogy első látásra beleszeressen valakibe. Sokkal gyakoribb, hogy valakivel megtalálja a közös témát, azon elindulva meghitt beszélgetéseken keresztül vezet az út a szerelemig. Nem kapkodja el az elkötelezettség felvállalását, de ha megtörténik, az részéről általában egy életre szól.

 

A Halak-gyermek

Érzékeny és rendkívül színes a fantáziavilága. Nagyon kedveli a meséket és a szentimentális történeteket. Számára nem nehéz elfoglaltságot találni, mert ha már nyiladozik az értelme, a könyvek, filmek lekötik minden idejét. Már nagyon ifjú korában meglepőek lehetnek pszichés képességei. Szívesen játszik pajtásaival, de általában nem ő irányítja a többieket. Nem is vágyik erre, könnyedén bekapcsolódik a más által kitalált játékokba. Művészeti és irodalmi érdeklődése miatt gyakran visszahúzódónak tűnik, mert a vele egykorúakat általában teljesen más témák kötik le. Kerüli a veszekedéseket, azok érzelmileg mindig nagyon megviselik. Könnyen sírva fakad, ha elesetteket lát, de akkor is, ha romantikus könyvet olvas vagy filmet néz.

 

Ha szerelmet vár ebben az évben, akkor megérkezik. Ha új munkalehetőségre számít, akkor megkapja. A Halak számára 2020 a felfedezések éve lesz.

KARRIER

Mivel ön művészlélek, ugyanakkor felelősségteljes ember is, a szórakozásra csak rövid időt fordít, utána pedig teljes szívvel az alkotásnak szenteli magát. Húsvét idején lélekkel teli ünnepet szervez, munkájába is új mozzanatokat visz. Bár a többiek megneheztelnek ezért, a szóváltásban győzedelmeskedik. Nyáron új tervekben reménykedik, amelyek megvalósulására szeptemberben és októberben számíthat. A karácsony nem egyszerű ünnep lesz, hanem learatja a babérjait is.

A legjobb hónap: a SZEPTEMBER.

SZE​RELEM

Nagyon romantikus és odaadó természet, az Ön számára fontos, hogy párkapcsolatában megtalálja az igaz szerelmet, meghittséget. Van egy kivételes tulajdonsága: összekapcsolja az embereket. Észrevétlenül érkezik, de kedvességének köszönhetően mindent elér. Ügyeljen arra, hogy magára is gondoljon, ne csak másokra. Szüksége van rá, hogy a családja megbecsülje. A november az érzelmek lanyhulását hozza, a december viszont érzelmileg kárpótolja. 

Szerencseszíne: a LILA.

EGÉSZSÉG

Egész évre jellemző lesz az immunrendszere gyengesége. Sokat javíthat az állapotán, ha naponta elfogyaszt egy zöldségsmoothie-t, hetente többször gyümölcspoharat és friss zöldségsalátát készít magának. Használja ki a házi méz gyógyító hatásait, pihenjen sokat. Tegyen hosszú sétákat a természetben, mértékkel sportoljon. Elméjét meditációkkal erősítse. 

Gyógynövénye: a szegfűszeg
Illóolaja: a citromfű
Drágaköve: az ametiszt
Ajánlott ételei: zöldségleves, sárgarépa, brokkoli, szeder, áfonya, hús, víz

MIBEN LEHET SIKERES?

Mindent át tud alakítani, ami valami miatt nem tetszik önnek. Luxusüdülésre számíthat, amely érzelmileg is gazdagítja. Egy újabb nyelvet, új táncokat tanulhat, és ha regényírásba fog, sikert arat. Átrendezheti a lakását, kedves tud lenni mindenkihez. Amit eltervez, megvalósítja.

MIBEN VALLHAT KUDARCOT?

Terveiben visszaveti az, ha szeretetlenséggel és figyelmetlenséggel találkozik. Elszomorítja, ha a családja nem értékeli erőfeszítéseit. Mindezek következménye elbizonytalanodás és szorongás lehet. Ne hagyja, hogy eluralkodjanak Önben ezek a negatív érzelmek. Tettei önmagukért beszélnek, nem környezetének reakciói határozzák meg.

MIT ÜZENNEK A CSILLAGOK?

A világegyetem értékes, szeretetre méltó tagja vagyok, friss fuvallat a megkövesedett tárgyak között.