A magyar filmeket hajlamosak vagyunk a háttérbe tolni, pedig akad köztük egy-egy igencsak figyelemre méltó alkotás is.

Kitalálod a legismertebb magyar filmek címét a szereplők vagy a cselekmény alapján? (Kezdőkép forrása: pinterest.com)

Lali, Gaben, Cingár, számtalan tipikus magyar karakter, na meg egy felejthetetlen büfékocsi egy eldugott helyen… Melyik filmre gondoltunk? (Kép forrása: port.hu)
Kontroll
Üvegtigris
Kaméleon
Egy magyar csodalóról szóló történet 2017-ben rengeteg embert csábított a mozikba. Melyik volt ez a film? (Kép forrása: népszava.hu)
A torinói ló
Overdose – Vágta egy álomért
Kincsem
A film egy magyar bankrabló életét mutatja be, aki a börtönből szabadulva fazekasnak állt, s a mai napig járja a vásárokat kézműves termékeivel. (Kép forrása: port.hu)
X – A rendszerből törölve
A Viszkis
Budapest Noir
Oroszlán Szonja egy azóta már trilógiává duzzadt film első részében tűnik fel ebben az extravagáns ruhában. Melyik alkotásra gondoltunk? (Kép forrása: filmarchiv.hu)
Egy szoknya, egy nadrág
Valami Amerika
Egy bolond százat csinál
A film 2017-ben megnyerte a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál fődíját. Egyik főszereplője a nyitrai származású Borbély Alexandra. (Kép forrása: filmarchiv.hu)
Testről és lélekről
Hanussen
Bizalom
2016-ban Nemes Jeles László filmje az Oscar-díjat is elnyerte A legjobb idegen nyelvű film kategóriában. (Kép forrása: port.hu)
Hajnali láz
Saul fia
Sorstalanság
Herendi Gábor közönségfilmje, a Toxikoma egy önéletrajzi íráson alapul, amely a két főhős, a drogos alfa-hím és az istent játszó pszichiáter egymásnak feszüléséről és baráttá válásáról szól. Kit alakít a Toxikoma című filmben Molnár Áron és Bányai Kelemen Barna? (Kép forrása: noklapja.hu)
Stohl Andrást és Csíkszentmihályi Mihályt
Nagy Ervint és Müller Pétert
Szabó Győzőt és Csernus Imrét
Melyik filmből származik az idézet: ,,Hagyjuk a szexualitást a hanyatló Nyugat ópiumának!” Annyit elárulhatunk, hogy az 1969-es alkotásban bizonyos békaemberek is megjelennek… (Kép forrása: filmarchiv.hu)
Hahó, Öcsi!
A tanú
A pogány Madonna
A film 1957-be kalauzol minket, amikor egy vidéki kis településen brutálisan kegyetlen sorozatgyilkos garázdálkodik. Melyik filmre gondoltunk? (Kép forrása: port.hu)
A martfűi rém
Céllövölde
Akik maradtak
Melyik film szól Fenyő Miklós 1968-as, Amerikából történő hazatéréséről és a rock magyar meghonosításáról? (Kép forrása: likebalaton.hu)
Pappa Pia
Csinibaba
Made in Hungária
Megválaszolt: 
0
Összes: 
0
Jó: 
0
Rossz: 
0
Cookies