X. 24. – XI. 22.
Skorpió

Kiegyensúlyozott év, lesz fönt és lent, történnek kis és nagy dolgok, és mindez azért, hogy a Skorpiók megértsék: kivételes lények.

KARRIER

A téli időszak után magához tér, és a tavasz beköszöntével nagyszerű feladatokat old meg. Áprilisban megtanulja, hogy tárgyilagosan nézze a világot, még akkor is, ha környezete ostobaságokkal kínozza. A július és az augusztus nagyon megfelel arra, hogy egzotikus tájakon barangoljon, de őrizze meg józanságát, és ne higgyen a szirénhangoknak. Egyszerűen csak érezze jól magát. Az év utolsó négy hónapja megdolgoztatja, de erőfeszítéseinek meglesz az eredménye. Kihozza magából a maximumot, és ennek nagyon fog örülni, mint mindig.

A legjobb hónap: az OKTÓBER.

SZE​RELEM

Ritkán szerelmes, ám amikor megtörténik, szívét-lelkét odaadja a párjának, a végsőkig ragaszkodik hozzá, és kitart mellette. Régi barátaival nagyon jó viszonyban marad. Az új barátokkal szemben legyen óvatos: nem mindenki olyan, amilyennek látszik. Erre már volt példa az életében. Valaki kétes üzelmekbe akarja bevonni, hogy botrányba keverje, de Ön szemfüles, és átlát rajta. Hinni fog önmagában. Egy rokonszenves ember közeledését elutasítja, de később kiderül, hogy csak jövőbeli munkatársa akar lenni. Azért nézzen utána, kicsoda-micsoda az illető. Az év utolsó napjai nyugodtan, elégedetten telnek, telve új álmokkal és kedves szavakkal.  

Szerencseszíne: az OLAJZÖLD.

EGÉSZSÉG

A téli hónapokban vigyázzon a gerincére, óvja a veséjét. Mindkét terület érzékeny a megfázásra, ezért öltözzön melegen, ne üljön le hideg felületekre. Ügyeljen étkezési szokásaira, fogyasszon több leveles zöldséget, csökkentse a pékáruk és a hús mennyiségét. Év végén sportoljon többet a szokásosnál, gyakran tartózkodjon a szabadban, hogy edzett maradjon.  

Gyógynövénye: a bazsalikom
Illóolaja: kardamon, boróka, majoránna
Drágaköve: az opál
Ajánlott ételei: lenmag, zabpehely, kevés hús

MIBEN LEHET SIKERES?

Több lesz a szerencséje, mint az esze, ezért nemcsak kis, hanem nagy változások elé is néz. Megtanulja, hogyan hallgasson meg másokat, hogyan osztályozza a gondolatait. Sok mindent elsajátít, amit még nem tud, minden tekintetben túlszárnyalja önmagát. Valaki be akarja csapni, de Ön felismeri a helyzetet, és megfelelően reagál rá. Jelentős feladatokat fog megoldani.

MIBEN VALLHAT KUDARCOT?

Lassíthatja előrehaladását a belső bizonytalanság, az ellentmondások és a tétovázás. Olykor nem tudja majd megítélni, mi helyes, és mi nem az. Előfordulhat, hogy tévesen értelmezi mások reakcióit, nem tudja, mi természetes, és mi átverés. Ennek oka talán az, hogy nem bízik magában eléggé. De ezen is felül tud emelkedni.

MIT ÜZENNEK A CSILLAGOK?

Különleges, szilárd jellemű nő vagyok, bármit elérhetek.