Szalai Réka vagyok, 29 éves. Több mint öt éve dolgozom rádiós riporterként a Pátria Rádióban. Addigi munkáimhoz képest a rádiózás egy merőben új minőségi szintet hozott az életembe. Mindennapi tevékenységeim közé bekúszott a hírek rendszeres és szisztematikus feldolgozása, más újságírók munkájának nyomon követése, és mindez bemutatása, interpretálása a hallgatóknak. Világlátásomra ez a munkatapasztalat   jelentős hatást gyakorolt.

Rajongok az irodalomért, a jó és tartalmas filmekért, Olaszországért, a kutyákért, az olvasásért, a sportért, és természetesen a magyar nyelvért, amely iránti érdeklődésem vezetett az ELTE Bölcsészettudományi Karának média- és magyarkurzusára, amelynek jelenleg végzős hallgatója vagyok.

Miért szereted az Új Nőt?

Az Új Nő újságírói csapatát immáron két éve erősítem. Ez a lap a szlovákiai magyar újságírás gazdagítója. Rendszeres tematikái közé tartoznak olyan, számomra is fontos témakörök, mint a női tabutémák, a terhesség, születés, a párkapcsolati nehézségek, amelyeket mindig rendkívül nyíltan és őszinteséggel közelít meg. Magam is úgy gondolom, hogy ezeket a témákat így, bátran, mindenféle ködösítés és mellébeszélés nélkül érdemes megközelíteni. Továbbá szakértői véleményeket is közöl olyan témákban, amelyekről gyakran még az ismerősök is csak bátortalanul és szégyenlősen mernek beszélni.

 

Szalai Réka által publikált cikkek megtekinthetők itt.

Cookies