Már néhány éve tombol a Snapchat-őrület, úgyhogy éppen itt az idő, hogy néhány szót ejtsünk erről a zseniális alkalmazásról!

Mindig mire megtanulunk használni valami okostelefonra szánt applikációt (Viber, Whats up, Instagram, Twitter), addigra egészen új dolgok születnek. Azoktól meg mindig egy kicsit tartunk, hiszen újra be kell regisztrálni, meg kell jegyezni a jelszót és felhasználónevünket, nem beszélve arról, hogy egy újabb időrabló alkalmazás lesz a telefonunkon. Igen, a legújabb őrület is pont ilyen. Ez pedig nem más, mint a Snapchat! 

Mi az a Snapchat?

Az okostelefonra letölthető fényképes és videós alkalmazás már 2012-ben indult (bizony!), és azóta is egyre elterjedtebb a fiatalok körében. A lényege, hogy képes, szöveges üzeneteket küldhetnek egymásnak, mely üzenet 10 másodperc (személyre szabható) múlva már csak a múlté. Törlődik a rendszerből, így szinte aggódnunk sem kell azon, hogy azt valaki valamikor is megtalálja. Éppen ezért lett a szociális háló logója a kísértet. Azt jelenti: volt - nincs fénykép! Ott van, és még sincs.

Miért jó a Snapchat?

Ugyanúgy barátokra tehetünk szert, mint a Facebookon és egyéb közösségi oldalakon. Csetelhetünk velük, és képekkel áraszthatjuk el őket. A legnagyobb bónusza a Snapchatnek pedig most következik: a fejlesztők úgy tervezték meg a kis közösségi platformot, hogy mindig valami vicces képet készíthessünk magunkról, illetve másokról. Van detektív maszk, virágkoszorú a fejre, nyuszifülek, cicabajusz és még sok más egyéb. Képet és videót is készíthetünk, sokszor még a hangunkat is eltorzítják (mintha héliumos lufit szívtunk volna magunkba), melyeket aztán kedvünkre küldözgethetünk barátainknak.

A kíváncsiskodóknak

Ha netán arra adnánk a fejünket, hogy regisztrálunk az oldalra, mindenképp tartsuk észben, hogy ez is egy olyan közösségi oldal, ahol be kell állítani az adatvédelmünkre szolgáló beállításokat. Legyen az a nevünk, ímélcímünk, telefonszámunk. 

Ezt követően indulhat a „sznepcsetelés”: fotózhatunk, beszélgethetünk, videózhatunk és rajzolhatunk! Határ szinte a csillagos ég. Na jó, és a kreativitásunk.

S ha nem is használjuk mindig a legújabb alkalmazásokat, legalább jó tudni, mi az, ami minket körülvesz, amitől ennyire meg tud őrülni a fiatalság és a világ. Hiszen haladni kell a korral. Vagy?

Derzsi Bernadett

Új Nő csapata
Az új őrület: a Snapchat!
Az új őrület: a Snapchat!
Az új őrület: a Snapchat!
Az új őrület: a Snapchat!