Nyári ruhák szépségversenye! Divatunkat Helembán fényképeztük, a Duna, az Ipoly és a Garam találkozásánál.

A látvány festői! Párkány után nagy hirtelen hegyvidéken találjuk magunkat, felettünk a Kovácspataki-hegyek magasodnak. Csodás tájkép: nemhiába telepített ide az esztergomi érsek szőlőt – most pedig a Világi borászat teraszáról csodálhatjuk a tájat, és isszuk a szépséges nedűt.

fekvo-kockas_0.jpg

A hozzá felvonultatott nyári ruhák sokféle divatkunsztot elbírnak. Legyen pörgős, ráncos, látványos, nagy térfogattal, hogy szoknyáját jól megtáncoltathassuk! A lányoknál van ilyen hercegnős bekattanás. A ruha legyen életigenlő, színében is lehengerlő! Mikor is viselnénk citromsárgát, répanarancsot, eperturmix pinket, ha nem nyáron?

Követelmény, hogy a flaszter feltűnő virágszálai legyünk! Senki mással össze nem keverendők. Ehhez igazán eredeti minták szükségeltetnek.

A maxiruha a nyár királynője. Kiváltképp, ha izgalmas ornamentikával kápráztatja szemünket, mint ez a fehér alapon citrusindákkal teleszőtt szépség (Sugarbird).

helemba-citrom-indito_0.jpg

Nyáron nincsen tiltólistás fazon. Még a kombinéruha is játszik, újrajátszása ismétlődik időről időre. Ez a szexi modell répanarancs selyemszaténban tündököl (Zara).

narancssarga_0.jpg

Fodor hátán fodor. Az A vonalban építkezik ez a vállvillantó ruha, mely akár a szoknya szerepét is vállalhatja, ha többfunkciós ruhaneműként nyaraltatjuk (Sugarbird).

rozsaszin-allo.jpg

Borteraszon nyáriasan! Gumisan testreszabott csőtop, tányérszoknya, abroszkockás vászonkelme. A vidéki-falusi életérzés szexis megfogalmazása (Zara).

kockas-allo_0.jpg

A matyó rózsamotívum kisebb-nagyobb léptékű szerepeltetése izgalmas játék. A ruha területi felosztása, a síkok és fodrok elhelyezése is jó arányérzékre vall. (Czukormadár)

piros-matyo.jpg

Citromfagyis színével máris elnyerte rokonszenvünket a babydoll jellegű, pántos, fodros sárga „sátorruha” (Sugarbird).

citrom-allo.jpg

Vadásszuk le közösen a legizgalmasabb CZUKORMADÁR-darabokat!

A Sugarbird tulajdonosa, Jagasics Hedvig tíz éve alapította a márkát: először nagy felzúdulást keltett, mert nem szégyellt lopni a nagyoktól. Legújabb kollekciója, a CZUKORMADÁR viszont már magyar hagyományokat prezentál: nagy része kézzel hímzett ruhakölteményekből áll. Divatba hozzuk a magyart! – ez volt Jagasics mottója. „Ha nem mutatjuk meg a fiatal generációnak, milyen vagányak lehetnek a régi hímzések, akkor hamarosan eltűnnek“, mondta.

A modern trendek is igénylik a tradíciókat, ennek jele, hogy ma már várólista van a legszebb, kézzel hímzett CZUKORMADÁR darabokra. Egy-egy ruha néha hónapokig készül, ezáltal folyamatos munkát tudnak biztosítani a hímzőasszonyoknak.

A helembai lyukpincék 300 évesek, ma műemlékek! Ezekben a löszpincékben laktak egykoron a helembaiak. Hasonló látványosságot, barlanglakásokat az olasz csizma sarkában, Materán láthatunk. Helembán azonban nem tolonganak a turisták, mint Materán, pedig itt is volna mit nézni... A bor pedig a vulkanikus talajnak köszönhetően kiváló, régen itt vulkán működhetett. Máshol művileg rakják bele a borba azt az ásványosságot, amit itt a minerális talajból a szőlőgyökér magába szív.

lyukpince.jpg
Helembán már a rómaiak is szőlőt termesztettek.

Modell: Kórósi Lilla (Nagymegyer) • Ruhák: Sugarbird, CZUKORMADÁR-kollekció • Helyszín: Világi Winery, Helemba • Fotó: Dömötör Ede • Szöveg: mórocz, néva

Kapcsolódó írásunk: Különlegesen szép

–néva–
Galéria 
Cookies