Mit csináltam rosszul? Van élet a párkapcsolat után is? Mihez kezdjek most az életemmel? Ő volt a nagy Ő! Meddig nyalogassam a sebeimet?

Annyi kérdés támadja meg hirtelen a fejünket, de mi, nők pár másodperc leforgása alatt komplett analízist tudunk készíteni a hátunk mögött szomorkodó párkapcsolatról. Ha még csak analízist! Fejben gyártott forgatókönyveket is remekül tudunk kreálni. Most viszont maradjunk a szakítás után szinte forrásvízként feltörő, sok-sok megválaszolatlan kérdésnél.

Engem tesznek lapátra, vagy közösen mondjuk ki, hogy vége, a lényegen nem változtat: Nincs tovább, ennyi volt! Speciel nem emlékszem arra, hogy milyen okból szakítottam, vagy szakítottak velem korábban. Csak az a pillanat rémlik, amikor mindez az elmémben tudatosul. Vagy mondjuk úgy, belehasít. Nem vagyok elég jó! És akkor: bumm, jön a vörös köd, és elönti az agyamat! Nem látok, nem hallok, csak sírok, és összeesküvés-elméleteket gyártok. Magamat hibáztatom, és elhasználom az összes papírzsepit, mert a könnyeim patakokban folynak. Létrejön egy új dimenzió, ami nem más, mint a szinglilét.

Hogyan tovább?

Összegyűjtöttünk 5 tippet a szakítás utáni időszakra:

 1. Az idő
  Analizáljunk, sírjunk, hibáztassuk magunkat, de ne sokáig! A sok szomorú és depresszív gondolat a lényegen már úgysem változtat. Itt az idő kimászni a pizzásdobozok és a csokoládégyűjtemény közül, és változtatni. Láss hozzá!
   
 2. Kaland
  Most végre lesz időd magaddal foglalkozni! Ez egy elcsépelt mondat, de bizony nagyon igaz. Gondold végig, mi az, amit már régóta ki szeretnél próbálni. Egy túra, egy utazás, nyelvtanfolyam, jóga… Gyerünk, tedd próbára magad!
   
 3. Test és lélek
  Mivel az önsajnálatból ilyenkor bőven kijut, ráadásul kiscicaként nyalogatjuk sebeinket, bizony ránk fér a lélekápolás. Barátnők, egy jó masszázs, manikűr, könyvek, filmek, színház, állatkert. Minden, amitől egy kicsit jobban érezzük magunkat. Ne hanyagoljuk el magunkat, se testileg, se lelkileg! 

web-bannerek-hirlevel-02_4.jpg

 1. Pszichológia
  Tanulj többet magadról! Figyeld meg reakcióidat, és tanulmányozd hangulatingadozásaidat. Törekedj arra, hogy javíts magadon! Ha úgy érzed, szükséged van szakemberre, merj felkeresni egyet! Azonban az a szakember ne a mentsvárad legyen, hanem dolgozz vele együtt, ismerd meg önmagad! Pozitív és negatív tulajdonságaidat egyaránt. Ahhoz, hogy tovább tudj lépni, meg kell tanulnod, hogyan működsz te magad.
   
 2. Elfogadás
  Ha letelt a gyászos időszakunk, legyünk képesek újra nyitni. Méghozzá a világ felé. Ami történt, megtörtént. Az élet viszont tovább pörög velünk együtt. Nem kell általánosítani és minden férfiban ugyanazt a rosszat keresni, vagy gyanakodni. Ha bókot kapunk, köszönjük meg, és tanuljunk meg újra bízni a másik emberben.

Természetesen mindenkinek megvan a jól bevált módszere az ilyen esetekre. Előkerül a magas sarkú meg a borosüveg is, de az nem vigasztalja sokáig az embert. Legalábbis nem a megfelelő módon. Így bármennyire nehéznek tűnik is, szedjük össze magunkat, és higgyünk abban, hogy igenis, mi jók vagyunk! 

Derzsi Bernadett

web-bannerek-hirlevel-01_6.jpg