Az élet előttem áll, és én nem látok tőle semmi – mondogatják tréfásan. S lám, lassan tényleg eltelik a január, sőt, az év legdepressziósabb napja (január harmadik hétfője) is a hátunk mögött van. Az újévi fogadalmainkra már alig-alig emlékszünk, és mindent ott folytatunk, ahol tavaly abbahagytuk. Biztos, hogy jól van ez így? Nem úgy volt, hogy idén minden megváltozik? Dehogynem! Éppen ezért ideje kimásznunk a mackóbarlangunkból, felemelni a fejünket, és bizakodó, boldog üzemmódba kapcsolni. Mutatjuk hogyan!

1. Koppints a saját fejedre!
Ha úgy érzed, hogy az utóbbi években jócskán ellustultál, akkor készíts egy számvetést. Milyen céljaid és terveid vannak az idei évre? Hozzáfogtál már a megvalósításukhoz? Ha még nem, akkor tudnod kell, hogy minden fejben dől el, s legtöbbször te magad vagy az, aki lebeszéled vagy hátráltatod magad a terveid kivitelezésében. Ha szükségét látod, olvass el néhány sikerre buzdító könyvet, melyek megannyi bölcsességgel tudnak felvértezni, ám sokszor az is elég, ha a sarkadra állsz, kimászol az öreg és elnyűtt fotelodból, és szépen teszel is azért, hogy álmaid valóra váljanak. Legyen a segítségedre a YearCompass kreatív füzet, melyet egy kattintással könnyedén elérhetsz: https://yearcompass.com.

2. Kevesebb alkohol, kevesebb hamburger és több, egészséget megőrző program!
Nem azt mondjuk, hogy teljesen hagyj fel a bűnös élvezetekkel, hanem sokkal inkább arra biztatunk, hogy következetesebben élj! Egy rossz nap után egyértelműen jólesik egy pohár bor, ám ha ez rendszeressé válik az életünkben, hajlamosabbak leszünk a depresszióra és mélabús hangulatra, amellett, hogy a teljesítményünk is romlani fog. A bulizós és a gurmán hétvégéket váltsa fel olykor egy egészen új program: menjünk el síelni, túrázni, szakadjunk ki otthonról a hétvégén, és szellőztessünk gyakrabban fejet! Ha úgy érzed, rád fér egy kis év eleji kikapcsolódás, foglalj most rögtön szállást egy jó kis wellnesshotelben, és irány felfrissülni. A gőzben és a meleg vizes fürdőzés közben mindig csupa jó ötlete támad az embernek.

elet01.jpg

3. Gyakoroljuk az önszeretetet!
A boldogság kulcsa az, ha elégedettek vagyunk önmagunkkal, tehát elsősorban igyekezzünk végre megbarátkozni testi adottságainkkal. Ám ha mégsem vagyunk elégedettek azzal, amit a tükörben látunk, akkor irány az edzőterem! Azonban arról se feledkezzünk meg, hogy a testi jólét mellett a lélek dolgaival is foglalkoznunk kell. Ajánljuk figyelmedbe a Hellinger-terápiát, egy jó kis beszélgetős klubestet, illetve egy barátnőkkel eltöltött „lelkizős” napot!

4. Tegyünk jót!
Hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy a jó cselekedetek mekkora örömet tudnak okozni. Ne legyünk hát restek, és segítsünk másokon! Akár lélekben, akár adományokban, de mindig tartsuk a szemünk előtt, hogy jónak lenni jó. Ebben még az internet is a segítségünkre lehet. Ne csak az álhírek olvasásával és az állandóan búskomor kommentek gyártásával foglalkozzunk, hanem találjuk meg a módját annak, miként tudunk segíteni másokon.

web-bannerek-hirlevel-02_4.jpg

5. Álljunk a sarkunkra!
Vagyis tanuljunk meg a minket ért kritikából előnyt kovácsolni. Sőt, tényleg örüljünk annak, ha a közeli barátaink, ismerőseink és kollégáink nem félnek rávilágítani gyengeségeinkre, amiből nagyon sokat tanulhatunk. Erre mondják a bölcsek, hogy ami nem öl meg, az megerősít. Tanácsunk a következő: ne féljünk kikérni közeli hozzátartozóink véleményét azzal kapcsolatban, hogy miben kéne változnunk... 

6. Ne csak virtuálisan éljünk!
A közösségi háló és a virtuális élet valóban csodaszép és hasznos, de azért ne zárkózzunk el teljesen a külvilágtól. Szervezzünk gyakran találkozót barátainkkal, családtagjainkkal, továbbá beszélgessünk nagyokat, és élvezzünk minden egyes közösen eltöltött pillanatot. Vegyük észre, hogy a valós élet nem az interneten zajlik. E sorok olvasása után szépen tervezz is be egy estét a legjobb barátokkal. Sipirc!

7. Legyünk hálásak
mindenért, amit az életben elértünk, vagy azért, ami csak úgy az ölünkbe hullott. Tudjunk kedves szavakat és köszönetet mondani, ha jót tettek velünk. Továbbá ne felejtsük el, hogy az állandó elégedetlenség és morgás könnyen kifacsar bennünket. 

8. Legyünk bátrabbak!
Legtöbbször a félelem lesz úrrá rajtunk, ha egy nemkívánatos dolgot kell elintéznünk. Ilyenkor tologatni kezdjük magunk előtt a sok-sok feladatot. Pedig ha mielőbb a tettek mezejére lépünk, annál elégedettebbek leszünk önmagunkkal. Szóval, mi is az, amit már régóta halogatsz? Szerintünk sokkal jobban fogod magad érezni, ha még ma belevágsz abba a bizonyos dologba... Most már nyugodtan bezárhatod ezt az oldalt, és nekiláthatsz az elvégzendő feladataidnak. Hajrá!

Dunai Mira

web-bannerek-hirlevel-01_6.jpg

Új Nő csapata
Cookies