A reggelek. Sietsz, kapkodsz, nem találod a nadrágodat, majd felveszed a melltartódat, és konstatálod, hogy bizony megint egy számmal kisebb lett! Biztos a mosás miatt! Rohansz a munkába, teljesen rendszertelenül étkezel, elfáradsz, mérgelődsz, és mire hazaérsz, elnyűtt és fáradt vagy. Nincs kedved sportolni, ülsz a tévé előtt, és csak panaszkodsz a világ káoszára. Ismerős?

Itt az idő, hogy változtass! Néhány aprócska trükk, és máris jobb lesz a közérzeted! A világ hangos zaja mellett hirtelen minden elcsendesedik majd, és hidd el, kiegyensúlyozottabb lesz az életed, de leginkább te! Lássuk!

Rendszerezd az életed!
Mit jelent ez pontosan? Azt, hogy tervezd meg minden napodat!  Mit fogsz felvenni másnap, és milyen kiegészítőkkel tudod kombinálni. Tervezd meg azt is, mit fogsz enni! Viszel-e magaddal valami kaját, vagy tudsz-e valahonnan rendelni. A lényeg, hogy egészséges legyen. A tudatosság nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az ember kiegyensúlyozottabban érezze magát.

Víz és alma
Mindig legyen nálad egy palack víz és egy friss alma! Nem szabad megfeledkezned a napi folyadékbevitelről! Az ember egyik legnagyobb ellensége az, ha nem figyel önmagára. A vizet kortyolgasd, az almát pedig a reggeli után egy-két órával fogyaszd el! Így nemcsak a napi folyadék-, de a vitaminbevitel is meglesz.

web-bannerek-hirlevel-02_5.jpg

Próbáld ki a jógát!
Mindenki csak erről beszél, és a jó hatásairól. Már minden ismerősöd próbálta valamelyik fajtáját, és teljesen elbizonytalanítanak a különböző vélemények. Itt az idő, hogy te is utánanézz a neten, és olvasgass róla! Válaszd ki a hozzád leginkább passzoló jógát, és próbáld ki! Hidd el, megéri! Ráadásul a melltartód sem fog állandóan „összemenni”, ellenben a kis zsírpárnáid hirtelen eltűnnek majd.

Tegyél rendet az életedben!
Ne csak rendszerezz, hanem tisztíts, takaríts, válogass, szelektálj! Vegyen körül rend, és hidd el, máris jobb lesz a közérzeted! Természetesen ne csak a lakást tisztítsd ki, hanem tedd rendbe a számlákat és a papírjaidat is. Vegyél irodaszereket, és csoportosítsd a dolgaid. Tudd, mit hova teszel, és mindennek legyen meg a maga helye! Meglásd, sokkal jobban fogod érezni magad!

Tudatosan sportolj!
Ha reggel nem tudsz felkelni, mert túlságosan aluszékony vagy, akkor délután szánj minimum egy órát magadra. Készülj fel a sportra! Gondold át, mit fogsz csinálni, és hogyan. Futni, biciklizni, aerobikozni? Pár nap múlva boldogabban ébredsz majd, és a teljesítményed is megváltozik!

Alvás
Pihenned kell! Lényeges pont, hogy az alvás minőséges legyen. Ne éjszakázz, hanem bújj mielőbb ágyba, és aludj többet! Reggelre rózsaszínűre alszod magad, és kipihenten ébredsz. Ez merőben megváltoztatja az ember mindennapjait.

Lazaság
Nem lehet mindent a szívünkre venni! Tanuld meg kicsit lazábban kezelni a helyzeteket! Kérd ki mások tanácsát, ne csak a saját fejed után menj! Mérlegelj, és semmiképp se stresszelj mindenen! Árt a szépségnek meg az egészségnek is.

Derzsi Bernadett

web-bannerek-hirlevel-01_6.jpg