Képzeld el, hogy a nyugalom szigetén sétálsz és csendben szemléled a természetet, az eget, a madarakat és a lenyűgöző virágba borult barackfákat. Hát nem megnyugtató érzés? 

Végre! Virágoznak a gyümölcsfák a várkonyi almáskertben! Az őszibarack sikerrel pályázhatna a "legkedveltebb gyümölcs" címre. Lédús és zamatos. A legfinomabb nyári szomjoltó.

Ismerjük meg!

Az őszibarack a rózsafélék (Rosaceae) családjába tartozó fa termése, a növény rokona többi csonthéjasainknak, a mandulának, kajszibaracknak és szilvának. A fajtaválaszték szinte átláthatatlan, mintegy 500 őszibarack és 300 nektarinfajtát termesztenek világszerte. Minél később érő, és minél nagyobb szemű, általában annál ízesebb a gyümölcs, s annál valószínűbb, hogy magvaváló. Minden időszakban érdemes viszont odafigyelnünk arra, hogy az éretten szedett gyümölcsök a legfinomabbak, valamint tápanyag- és vitamintartalmuk is akkor a legértékesebb. A friss, nyers őszibaracknál finomabb gyümölcsöt nehéz találni. Egy-egy nyári napon a barack szerelmesei minden további nélkül egy ültőhelyükben befalnak akár négy-öt szemet is. A sok finom termésből ízletes lekvár és befőtt is készíthető.

A fényképeket és a videót Dömötör Ede készítette.

Helyszín: Várkony, Kukkonia Farm & Garden - Agrosun 

Új Nő csapata
Barackvirágzás
Barackvirágzás
Barackvirágzás
Barackvirágzás
Barackvirágzás
Barackvirágzás
Barackvirágzás
Barackvirágzás
Embedded thumbnail for Barackvirágzás