Az Új Nő egynapos utat szervez októberben a Frida Kahlo-kiállításra
Nézzük meg együtt!

Időpont: 2018. október 21.

Részvételi díj: 36 €

Utasbiztosítás: 2 €/fő (nem kötelező)

Idegenvezető: Brogyányi Mihály

Mit tartalmaz az ár?

- kényelmes, klímával ellátott kirándulóbusszal való utazást,

- magyar idegenvezetést,

- belépőt a Frida Kahlo-kiállításra - 2 900 Ft

- belépőt az Országházba – 2 200 Ft

+ MEGLEPETÉS

Mit nem tartalmaz az ár?

- utasbiztosítás 2 euró/fő

 

frida-kahlo.jpg

Kirándulásunk során a nap első felében az Országházat látogatjuk meg. Az újonnan átadott látogatóközpontból indul a látogatás, 50 perces séta keretében járjuk be az Országház legszebb helyiségeit. Az Országház több mint száz esztendeje ad otthont a magyar népképviseleti országgyűlésnek, a nemzet törvényhozásának. A boldog és felemelő pillanatokat, valamint viharos és tragikus eseményekkel terhes évszázadot egyaránt átélt épületóriás teljes pompájában mutatja meg magát a látogatónak.

A Parlament látogatása után közösen elsétálunk a Központi Vásárcsarnokhoz, mely történetéről az idegenvezetőnk fog mesélni. Utána egy és fél óra szabadidőnk lesz. A szabadidő után indulunk tovább a kiállításra.

A 20. század talán legmeghatározóbb női művészének, a mára ikonná vált Frida Kahlónak a műveiből rendez tárlatot a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria. A mexikóvárosi Museo Dolores Olmedo, valamint más jelentős mexikói gyűjtemények jóvoltából több mint harminc festmény és grafika tekinthető meg. A válogatás – melyben a művész védjegyévé vált önarcképei mellett szerepelnek olyan jelentős művek is, mint az első vászonfestményeinek egyike 1927-ből, valamint életrajzi ihletésű képek, portrék, szimbolikus tartalommal telített alkotások, rajzok, illetve fotók – betekintést enged Frida Kahlo szuggesztív, ám testi és lelki gyötrelmekkel teli belső világába, valamint az általa megélt és újrateremtett, mitikus valóságba.

A budapesti kiállítás a bemutatott művek segítségével megidézi Frida Kahlo életének és művészetének szervesen összefonódó egységét.

Jelentkezni lehet: 0905 975 880 vagy office [at] ujno.sk

frida-kahlo-02.jpg

Új Nő csapata
Cookies