Kávézzunk, majd mártózzunk együtt Budapesten!

Kosztolányi Dezső száz évvel ezelőtt egyszerűen csak kávévárosként emlegette Budapestet. A pesti kávéházak kiváló íróink, költőink második otthonának számítottak. Öt olyan régi, híres kávéházat látogatunk meg, amely még ma is fennmaradt.

Hadik kávéház
A Hadik Kávéház az 1910-es években élte fénykorát, amikor Karinthy, Kosztolányi, Déry, Móricz és Böhm Aranka szinte nappalijukként tekintettek a helyre. 2010-ben a újra nyílt a Hadik-ház: elkülönülten a Szatyor bár és galéria. Ma nagy beszélgetések és zenélések állandó otthona – Ott Anna igazán „nőcis“ vezetésével.

Múzeum kávéház és étterem
A Múzeum értékes hely: itt érezni lehet a dicső múlt hangulatát. A patinás környezethez régi ételek járnak. Libamáj, szürke marha és fogas az étlap klasszikus fogásainak alapanyagai.

newyorkkavezo01.jpg

New York kávéház
Ez „A világ legszebb kávéháza“ a külföldiek szavazatai alapján.

Művész kávéház
Utunk során, ha elfáradunk, a végén beülhetünk a Művészbe. Az id. Ray Rezső által tervezett neoreneszánsz lakóház Kis Gerbeaud néven funkcionált. Ma hivatalosan Művész kávéház a neve. 120 év története lengi be a díszes kávéházat. Máig megőrizte eredeti belsőjét, berendezését, gyönyörű csillárjait. Ma éppúgy ülnek az asztaloknál régi urak és dámák, mint ügyvédek és művészek (ki-ki a „megszabott” idejében). Van író, aki ott tartja heti fogadóóráját.

A Britannia Szálló kávéháza: ma Zsolnay kávéház
Különös jelentősége van annak, ha egy régi, patinás intézmény megéri a 106. évét, és mindvégig megmaradt szállodának. 

Miután felfedeztük a város legpatinásabb kávéházait, továbbindulunk a híres Széchenyi Gyógyfürdőbe és Uszodába. Az épület remekműnek mondható! Megismerése után háromórás fürdőzés veszi kezdetét. Érkezés Dunaszerdahelyre 21 óra tájékában. 

  • Időpont: 2020. február 23. (vasárnap) 
     
  • Részvételi díj: 39 € (tartalmazza a 20 € belépőt az uszodába) 
     
  • Idegenvezető: Brogyányi Mihály  
     
  • Utasbiztosítás: 2 €/fő (nem kötelező)

web-bannerek-hirlevel-01_4.jpg

Új Nő csapata