Mostanában vágnak neki a nyári, családi kalandnak? Mindegy, hogy autóval, busszal vagy repülővel utaznak, ugyanis mi most összegyűjtöttük, mi elengedhetetlenül fontos az utazás során, és mit nem árt észben tartani. Íme:

Iratok és biztosítás
Sokan a legfontosabbról feledkeznek meg a legnagyobb rohanásban: személyi igazolvány, útlevél, jogosítvány, készpénz és biztosítás. Bizony, nem árt, ha a külföldi utazás előtt bebiztosítja az egész családot!

Folyadék
A rekkenő hőségben ne feledkezzen meg a folyadékpótlásról! Ha autóval indul útnak, akkor nyilván számos töltőállomás esik útba, viszont számítani kell torlódásokra és dugókra, hiszen a családi kirándulások száma mostanában csúcsosodik.

Fényképezőgép
Ahhoz, hogy a családi kirándulást évek múlva is fel tudják eleveníteni, készítsenek néhány fotót. Bár manapság már az okostelefonokkal is megoldható.

web-bannerek-hirlevel-02_2.jpg

Kis patika
Legyen csomagjában egy kis gyógyszeres doboz, melyben az alapdolgok megtalálhatók: fájdalomcsillapító, kalciumtartalmú pezsgőtabletta, sebtapasz.

Karúszók, úszógumik
Ha a gyerek még nem tud úszni, semmiképp se engedje szülői felügyelet nélkül a vízbe! A karúszó és az úszógumi pedig könnyen elfér a csomagban.

Naptej, sapka, szemüveg
Víz mellett sokkal könnyebb kibírni a nyári napsütést és a meleget, ellenben könnyen leéghetünk, és napszúrást kaphatunk, ha nem figyelünk kellőképp. Mindig legyen nálunk erős naptej, sapka és UV-sugarakat szűrő napszemüveg! Nem árt, ha keresünk olyan helyet a strandon, ahol árnyékba tudunk vonulni a gyermekkel.

Óvatosan a légkondival!
Nemcsak az autóban, hanem az apartmanban és a hotelszobában is bánjunk óvatosan a légkondival. Könnyen megfázhat az ember!

Játék
Vigyünk magunkkal játékot! Természetesen, ne a tablet legyen az. Kártya, társasjáték, olyan, amit a családdal közösen is lehet játszani.

Törlőkendő, zsebkendő, törülköző
Izzadásnál, kézmosásnál és tisztálkodásnál nagyon hasznosak! Továbbá egy kis csipesz és kis olló is nagyon jól jönnek, pláne, ha véletlenül tüske megy a lábunkba. Vigyázat, a repülőgépen a manikűrkészlet kizárólag a feladott poggyászban szállítható!

Nyelvtudás
Ha külföldre utazunk, és nem beszéljük az ország nyelvét, frissítsük fel nyelvtudásunkat. Főképp az angolt vagy a németet, hogy ne érezzük magunkat elveszve a nagyvilágban. Arról nem is beszélve, hogy ha segítséget kell kérnünk, esetleg útbaigazítást, egyszerűen tudjunk érvényesülni.

Derzsi Bernadett

web-bannerek-hirlevel-01_4.jpg