Bátran kijelenthetjük, hogy az uborka kiváló zöldség – magas víztartalmának köszönhetően kiválóan hat a szervezetre, ráadásul gyönyörű lesz tőle a bőr. Azt tartják róla, hogy úgy működik, mint egy képzeletbeli seprű: kipucolja a szervezetből a méreganyagokat.
 

Vásároljon friss hazai uborkát Nyékvárkonyban az Agrosun kertészetben!

Magas a szilícium-, kálium- és magnéziumtartalma, erősebbé teszi a hajat és a körmöket. Cukorbetegség, magas vérnyomás és magas koleszterinszint ellen is nagyszerű, és még a fogyásban is segít. Ezenkívül másnaposság ellen is érdemes fogyasztani. Az ára sem túl borsos.

Készíthetünk belőle levest, használhatjuk salátának, vegyes savanyúságokhoz, a sima héjú kígyóuborka frissen fogyasztva nagyon ízletes, és kovászos uborka formájában is finom.

A rántott csirke nyáron szinte elképzelhetetlen uborkasaláta nélkül. A kisméretű fürtös uborkából a nap melegén tökéletesre érlelt kovászos uborkát készíthetünk, télre pedig érdemes pár üveg savanyú csemegeuborkát elraktározni. A görög tzatzikiba, illetve a divatos sushiba is kerülnek vékony uborkacsíkok. A klasszikus magyar ubisalira pedig még egy kis Kukkonia tejfölt is kérünk!

Friss hazai uborkát vásárolhatunk Nyékvárkonyban az Agrosun kertészetben.

A kígyóuborka 0,48 euróba kerül, a fürtös /befőzni való  uborka pedig 0,84 euróba kerül kilónként.

Rendelését munkanapokon 7:00 és 16:00 óra között a 0907 759 125 -ös telefonszámon várjuk, s örömmel elkészítjük Önnek.

 

Egészséges, friss uborka
Egészséges, friss uborka
Egészséges, friss uborka
Egészséges, friss uborka