Diana hercegnő a Károllyal való válása után szívszorító, de érthető okból nem viselt többé Chanel-emblémával ellátott tárgyakat. A logó ugyanis Charles és Camilla egymásba fonódó C betűire emlékeztette a szívek királynőjét.  

Ez akár egy tökéletes nulladik tanács is lehetne: ugyanis szakítás után toxikus, ha volt párunk tárgyai látótávolságban vannak. Nem kell, hogy bármi is rá emlékeztessen, és feltépje a régi sebeket. Ha nagyon ragaszkodunk valamihez, tegyük egy doboz mélyére, és csomagoljuk el addig, amíg nem fájdalmas viszontlátni – vagy adjuk vissza a tárgyat eredeti tulajdonosának.

lepj-tul-szakitason-kezdo.jpg

A szakítás mindenkinek nehéz, bárhogy ért is véget a kapcsolat, hiszen életünk egy szakasza lezárult. A hiány és a harag összeölelkezve jár táncot a szívben, és kavarognak a gondolatok a fejben. Úgy érezzük, nem csupán ő tűnt el mellőlünk, valahol mi is elvesztünk félúton. Szabad sajnálni magunkat, de nem hosszú ideig! Az egyedüllét elsőre ijesztően hangzik, de valójában nagyszerű lehetőségeket rejt: lehetőség önmagunk megismerésére! Összeszedtünk tizennégy fontos tanácsot, amelyek segíthetnek túllendülni a szakításon.

Sok idő kell! A lezárás és az összetört szív gyógyulása hosszú folyamat, nem lehet egyik pillanatról a másikra elintézni. Adj időt magadnak, elvégre nem kerget a tatár.

Zokogj, ha úgy érzed, hogy sírni kell! Ne fojtsd el az érzéseid, nem tesz jót, ha magadba zárod. Engedj utat a fájdalomnak, de soha ne engedd, hogy átvegye feletted az uralmat. Erős nő vagy, aki megbirkózik az érzéseivel.

Egy másik kapcsolat nem megoldás! Ne rohanj rögvest egy másik férfi karjaiba, és ne kergesd Ámort, hogy lőjön beléd egy újabb nyilat, de azonnal!

Az elején úgyis csak összehasonlítgatnád az új párodat a régivel, ami egyikőtöknek sem tesz jót. Először zárd le a régi kapcsolatot, és csak utána nyiss új fejezetet – valaki mással.

Rendszeresen étkezz továbbra is! Vannak, akik bánatukban felhagynak az evéssel, mások pedig egyenesen abba menekülnek. Egyik sem jó. Persze az elején néhány „bánatbonbon” és „könnycsillapító fagyi” belefér – de nem szabad túlzásba esni. A koplalás egyenesen botorság. Ne tedd kockára az egészségedet egy pasi miatt. Különben is, rengeteg energiára lesz szükséged a szórakozáshoz, ami most vár rád!

Egyedül lenni nem rossz dolog! Összpontosíts magadra, találd meg azokat a dolgokat, amelyek örömet szereznek. Vegyél forró fürdőt, gyújts gyertyát, kapcsolj zenét, relaxálj, engedd el a stresszt! Vedd észre, hogy nem rossz egyedül lenni.

Sok humor kell a mindennapokba! Nevess, kacagj, nézz vicces filmeket, kerüld a romantikus drámákat! A nevetés gyógyír a léleknek és a testnek is.

Dúdolj, énekelj, táncolj! Olyan zenéket hallgass, melyek táncra perdítenek, és ne olyanokat, amelyek zsepiért kiáltanak. Persze az elején megengedett elsiratni a kapcsolatot, de ne csináld ezt túl sokáig.

hirlevel_web_banner_2_376.jpg

Öleld meg a családtagjaidat! Merítkezz a szeretetükből, és örülj neki, hogy most elég időt tudsz tölteni velük.

Ne a másik embertől függjön a boldogságod. Te légy önmagad boldogsága! Dicsérd meg magad, amikor jól csinálsz valamit. Apró sikereket is vegyél észre. Könyvelj el sikerként egy finoman elkészített teát – vagy azt, hogy odaértél valahova időben.

Menj csavarogni, szerezz új élményeket! Egyrészt figyelemelterelésnek is tökéletes. Másrészt így nem arra fogsz visszagondolni, hogy milyen helyeken jártál vele, hanem hogy mennyi élményben volt részed szingliként. Mozizz, kávézz, kirándulj!

A sérelmeidet nyugodtan oszd meg a barátaiddal, beszéld ki magadból! Fogadd meg a tanácsaikat, hiszen gyakran hatalmas segítség lehet a véleményük.

Gondolj másra! Valószínűleg sokat jár azon az eszed, hogy merre jár, mit csinál, kivel van.

Ne kínozd magad, ne agyalj rajta. Különben is, bizonyára otthon videojátékozik egy halom üres pizzásdoboz tetején.

Az egyedüllétet próbáld meg hasznosan eltölteni! Olvass, tanulj nyelveket, szerezz új hobbit, vagy térj vissza egy régihez. Most van időd önmagad fejlesztésére!

Divatozz a négy falon kívül! A hangulatod befolyásolja az öltözéked – de ez fordítva is igaz. Fogadd meg Coco Chanel tanácsát, miszerint „minél rosszabbul állnak a dolgaid, annál jobban kell kinézned”.  Légy csinos, légy magabiztos, hiszen bármelyik sarkon belefuthatsz az igaziba!

Most pedig olvasd össze a vastagon szedett kezdőbetűket... Ez a legfontosabb tanácsunk számodra. Reméljük, mosolyt tudtunk csalni az arcodra, és tanácsaink segíteni fognak a továbblépésben. Ne feledd: „Az elengedés szívás, de szükséges. Hogyan fogadjunk be új tapasztalatot, ha nincs hely neki?” (Ellyne)

Kórósi Lilla
Kapcsolódó írásunk 
Cookies