Cseresznye és eper

Tudta, milyen jótékony hatásuk van a szervezetre? Sok ásványi anyagot, nyomelemet és vitamint tartalmaznak, méregtelenítenek, fiatalítanak és fogyasztanak. Rendelje meg az Agrosun kertjéből! 
Örömmel leszedjük és frissen elkészítjük Önnek Nyékvárkonyban! 

Mindkettőt fogyaszthatjuk friss gyümölcsként, de gyümölcssaláta alkotórészei is lehetnek, tehetjük pitébe, piskótába, rétesbe, befőzhetjük vagy lekvárként is elkészíthetjük.

Megrendelését a 0907 759 125-ös telefonszámon várjuk, munkanapokon 7:00 és 16:00 óra között!

Az ára: 3,60 EUR/kg

Az eper például több C-vitamint  tartalmaz, mint a citrom: 15 dkg citrom 70 mg-ot, 15 dkg eperben viszont 85 mg van belőle.

A cseresznyében a vitaminok közül az A-, a B1-, a B2-, a B6- és a C-vitamin-tartalom is jelentős, így erősíti az immunrendszert.

A cseresznyét nem lehet megunni
Az első pirosló szemeket mohón figyeljük. Amikor már megvolt a fáról evés, van friss befőtt a spájzban, és jutott a sütibe is a gyümölcsből, akkor ideje az ötperces cseresznyelevesnek. Négy személynek elég 30-35 deka, annyi meg percek alatt leszedhető. A jó gyümölcsleves lényege, hogy nem kell rá túl nagy energiát fordítani. Jusson bele valami a fáról, és folyjon – ehhez legjobb a tej meg a tejszín.
Hozzávalók négy személyre: 350 gramm cseresznye, 500 milliliter tej, 200 milliliter tejszín, fél vaníliarúd, menta.
Magozzuk ki a cseresznyét, de gyakoroljunk önuralmat, hogy a végére is maradjon – bár, tudom, ez még az érési időszak végén is komoly kihívás. Melegítsük fel a tejet, kaparjunk bele fél vaníliarudat és maximum két-három levél mentát. Ha elzártuk a tűzhelyet, dobjuk bele a cseresznyét, botmixerrel csapassuk homogén állagúra, keverjük bele a tejszínt, majd ha van időnk rá, hűtsük hidegre. Langyosan sem rossz, de a napos teraszon kanalazva a mentás-vaníliás hideg levest, az több mint királyi.

Ízletes, lédús cseresznye és eper
Ízletes, lédús cseresznye és eper
Ízletes, lédús cseresznye és eper