AZ ÚJ NŐ KONHYÁJÁBÓL! A nyár slágere a limonádé, ezért itt az ideje, hogy a jégkockákat izgalmasabbá varázsoljuk, mégpedig apró ehető virágokkal. A friss virágok legkülönlegesebb felhasználási módja, hogy jégbe zárjuk őket, s így szolgáljuk fel a vendégeinknek. Garantáljuk: mindenki odalesz érte!

Az apró virágokat, szirmokat akár ételek, desszertek, torták díszítéséhez, de még előételekhez is felhasználhatjuk.

virag-viz-indito.jpg

Mivel nyáron a nagy melegben mindenki hűs italokra vágyik, ezért mi most egy újdonsággal rukkolunk elő: apró kis virágokat fagyasztottunk jégkockába. Újdonságunkat a „Jégbe zárt varázs” névvel koronáztuk meg, hiszen az italunkba ejtett jégkocka üdítő látvány, és ha elolvad, a kis virág az ital tetejére úszik, átadva aromáját a pohár tartalmának, így különleges ízekkel varázsol el bennünket.

viragos-belso.jpg

Minden egyes kockába különböző ehető virágot érdemes befagyasztani. Az ehető virágok listája: árvácska, búzavirág, gyermekláncfű, levendula, bársonyvirág (népies nevén büdöske), rózsa, százszorszép, cickafark, bolyhos napfénykóró, körömvirág, ananászzsálya-virág... és még sorolhatnánk.

Virágokkal teli hűsítőnket különböző ízű szörpökkel, de akár gyümölcsökkel (superfoodokkal) is ízesíthetjük. A gyönyörű és különleges kis alkotás nemcsak a kerti partik sztárja, de egy romantikus este részese is lehet.

Az ehető virágok beszerzése ma már nem nagy feladat, hiszen ugyanúgy árulják, mint a gyümölcsöket és a zöldségeket: kis műanyag dobozokba csomagolva. Hozzájuthatunk a bevásárlóközpontokban (Kaufland), piacokon, vagy akár saját magunk is termeszthetjük őket.

viz-1.jpg

Kapcsolódó írásunk: Édes levest mindenkinek!

Darnay Krisztina
Galéria 
Cookies