Címlapfotózás. A karácsonyfaszoknya történetét elmeséli: Kórósi Lilla.

A neten rátaláltam egy 1914-ből származó Vogue-rajzra, ame-lyen karácsonyfaszoknya szerepelt. Leszaladtam a képpel anyához, és az orra alá dugtam: – Meg tudnád ezt csinálni? – (Anyukám a kézművesek gyöngye.) – Mikorra kell? – kérdezte. Izgatott lettem: az Új Nőnek lesz egy igazi karácsonyfaszoknyája!

karacsony-backstage-kezdo-2.jpg

A kivitelezés

Anya nekilátott, én voltam az inasa. Először kimodellezte csibedrótból a szoknya vázát. Hűtőtáskákkal körbetekert egy oszlopot: közben azon volt, hogy a kerülete 66 cm legyen (akárcsak modellünk derékbősége).

A táskák köré vezérdrótot font, erre erősítettük a csibedrótot. A kényelem okán övet is készítettünk jutaszalagból, és hozzáerősítettük a korpuszhoz.

Ám a csibedrót nem úgy viselkedett, ahogy szerettük volna, puha volt; ezért újabb vezérdrótot húztunk a közepébe és az aljába, majd elkezdtük rakosgatni az ágakat. Csak raktuk és raktuk...

Eljött a próba ideje! Anya mindvégig aggódott, a két bála karácsonyfaágnak ugyanis súlya van. Igaza volt! Levettük a korpuszt az oszlopról, és azonmód zutty, összeroskadt. Anya szeme ide-oda cikázott. A sarokban állt egy járókeret. „Ez majd megtartja a szoknyát!” (Nyitott hátulján úgy bújt bele szépséges modellünk, mint egy kuckóba.) Ám a keret alacsony volt.

Anya tekintete újra végigpásztázta az udvart, és megállt a habszivacs labdákkal töltött vízi nudlikon. „Ez jó lesz!” – mondta izgatottan. Először az egyiket, majd a másikat is ráillesztette a járókeretre. Méretre vágta, szalagragasztóval rögzítette. Elérkezett az igazság pillanata: ráhelyeztük a szoknyát a vázra – tökéletes volt! Rakhattuk tovább az ágakat. A fejdísznek drogériában vásárolt, fehér hajpánt volt az alapja, melyet ezüstösen csillogó téli művirágokkal díszítettünk.

karacsony-backstage-szoknya-a.jpg

A szállítás

A szoknya grandiózus, terebélyes volt, túl széles a szállításhoz. Márpedig el kellett jutnia Nagymegyerről Dunaszerdahelyre! Végül lapmenedzserünk, Krisztina teherautót küldött érte. (Amikor a sofőr, Dávid meglátta, elállt a szava.) Fogás nem volt rajta, így anya belebújt, megmarkolta a járókeretet, s elindult vele. Így értünk a teraszról a teherautóig: én és a sétáló karácsonyfa!

Ebben a pillanatban megjelent a postás. Szeme sem rebbent, anyától már megszokta az ilyesmit. Mosolyogva ránk köszönt, és továbbhajtott biciklijével. Nevetésben törtünk ki. Mónika karácsonyfának öltözött októberben? Mi sem természetesebb!

minden_reggel_ujno.sk_124.png

Megérkezett!

A helyszínen fotósunk, Ede szintén a „belebújós” technikával mozgatta ide-oda a szoknyát, amit a fotózás előtt még anyával feldíszítettünk.

karacsony-backstage-ketten.jpg

karacsony-backstage-lilla.jpg

A különleges nagyestélyit bájos angyalkánk, Dóri öltötte magára!

karacsony-backstage-oltoztetes.jpg

karacsony-backstage-kezdo.jpg

karacsony-backstage-kezdo-keszen-a.jpg

Inaskodott: Kórósi Lilla. A szoknyát kivitelezte: Búda Mónika (Nagymegyer)

Kórósi Lilla
Cookies