09_7.jpg

Ennek a lakásnak a karácsony a műfaja! S nem csupán a piros tapéta teszi, hisz minden kis gipszszobor és aranyos képkeret az ünnepre rímel. Advent első napján előkerülnek a fiókok mélyéről a karácsonyi gyertyák és az óriás-Mikulások, a harangos terítők és a gobelines párnák. Akkor minden díszítmény, ami külön-külön idegen hangon szólna, egyszeriben zengő szimfóniává olvad össze. A kép nem jelképes: ebben a házban mindig szól a zene, a házigazda kedvence Wagner és az ő csodálatos operái. A háziasszony két ünnep között vacsorára invitálja a barátokat, akik mindig ugyanazt a menüt kérik, s záróakkordnak a legendás házi krémest. Minden sarokban gyertya ég, a lerakóasztalkán izgalmas könyvek, a falon izgalmas festmények (a háziasszony húgának galériája van a városban).

03_47.jpg

A terek átláthatóak, a konyhából még a kandallóra is rálátunk, ami fontos szempont egy kandallós házban, hiszen senki sem szereti, ha a nagy sürgés-forgásban leég a tűz. A berendezkedésben egy ügyes nyitrai hölgy segítette a házigazdákat, akik Pozsonyban, az olasz üzletben megvásárolták ugyan a nekik tetsző, klasszikusra „hangolt” bútorokat, ám aztán megálltak: hogyan tovább? A holtpontról Zsani lendítette ki őket, aki méretes tapétakönyvekkel és függönymintákkal felfegyverkezve jelent meg egy szép tavaszi napon. Hamar dűlőre jutottak, beütemezték a munkákat, és megszületett álmaik otthona. A háziasszony igényes munkát végez, otthona ma a béke és nyugalom szigete, ahol megtépázott idegeit finom csendéletekkel és hangulatokkal – és sok-sok jó zenével – nyugtatja le. 
–nagyvendégi–

indul_18.jpg

Itt minden részletre adnak. A hagyományok szerint a piros szín használata az ebédlőben serkenti az étvágyat. A virágos tapéta stílusos hátteret teremt az ünnepi vacsorához, és vidámságot csal a vendégek arcára. A tálalón a kedvenc tányérok, és egy bambuszszállal átszőtt törlőruha, amely jól szívja a vizet.

02_48.jpg

05_32.jpg
 

A koszorúkat és a kandallódíszt a háziasszony s. k. készítette: mintha egy amerikai filmben lennénk. A kandalló márványa a Szepességből származik. A falak között igazi, jó értelemben vett polgári élet folyik.

06_26.jpg

07_24.jpg

web-bannerek-hirlevel-01_4.jpg

Új Nő csapata