Valakinek a takarítás a mániája, és van, aki bár szereti a tisztaságot és a rendet, a rá váró tavaszi nagytakarítást szívesen átpasszolná valaki másnak. Most mégis beköszöntött a tavasz, s ilyenkor illik felforgatni mindent, megmosni az ablakokat, új függönyöket választani és minden aprólékosan átsuvickolni, hiszen ahogy megújul a természet, úgy a háztartásnak is fel kell frissülnie, meg kell újulnia. Egyszerűen alaposabban kell kitakarítani a házat, mint máskor!

Ha jól akarod érezni magad a saját otthonodban, akkor tervezz be legalább egy napot, és szánd az egészet arra, hogy végre rendet tegyél! Mi pedig megmutatjuk, mivel segíthetsz magadon, hogy a takarítás is könnyebben menjen.

Buli az élet
Készülj fel a tavaszi nagytakarításra! Ha kitaláltad, melyik nap forgatod ki a házat, a lakásodat a sarkaiból, akkor jöhet a legjobb zenei összeállítás! Bizony, bizony: nincs takarítás zene nélkül! Válogass össze régi nagy slágereket, melyekre porszívózás közben is szívesen rázod a fenekedet. Ha jó hangulatban állsz neki a nagy munkának, biztosan sokkal hatékonyabb leszel. Mivel mindezt magadért és a családodért teszed, próbálj örömmel ráhangolódni az egész napos portalanításra.

Jó lesz még az valamire?
Tisztaság fél egészség – mondogatják, azonban a tisztaság nem egyenlő azzal, hogy mindent átsúrolunk. Ideje megszabadulnunk a régi, avítt dolgoktól. Szelektálj és szortírozz! Ruhákat, régi hasznavehetetlen tárgyakat, cipőket, táskákat, régi ágyneműket és függönyöket. Mindent dobj ki, ami kezed ügyébe akad, és azt mondanád rá: „Még jó lesz valamire!” Tévedés! Semmire sem lesz már jó a kérdéses vacak, tehát mehet a kukába! Ha kiszelektáljuk az ósdi dolgokat, nemcsak a lakásunk fog fellélegezni, hanem mi is. 

Régi helyett új
Gondolj bele, minél több régi limlomtól szabadulsz meg, annál több szabad helyed lesz. S biztos lehetsz benne, hogy sokkal komfortosabban fogod érezni magad. Sőt, ha új megvilágításba helyezed a dolgaid, átrendezed őket, vagy akár a bútoraidat is megmozgatod, rájössz, mi az, ami a sok felesleges kacat helyett igazán jól jönne a háztartásodba. Éppen ezért a nagy takarítós nap végén jutalmazd meg magad! Írd fel, mi az, amire szükséged lenne: egy jó kis, dizájnos váza vagy újságtartó, esetleg egy fonott kosár a plédeknek, és irány a szaküzlet! 

Családot bevonni ér
Ne hagyd ki a családtagjaidat sem a takarításból. Sok nő úgy érezi, a férj meg a gyerekek csak lábatlankodni tudnak a tavaszi nagytakarítás alkalmával, viszont ha eltiltja őket tőle, akkor a fene megette az egészet. Éppen ezért családot bevonni ér, osszuk el a feladatokat, és takarítsunk együtt! Hagyjuk, hogy mielőbb megtanulják a gyerekeink is a házimunkát.

Friss, üde, tavaszi illatok
Minden lakástextilt tisztíttass ki! Szellőztess, varázsolj a tisztítószerek által egy igazán friss illatot magad köré. Ha mindent átsúroltál, és a fertőtlenítő átható szaga nem bír múlni, akkor az illatos kiegészítők neked valók. Az illatosított gyertyák és aromás fapálcikák segítenek enyhíteni a tisztítószerek hatását.
Utána pedig irány a virágüzlet! Vásárolj vágott virágot, és dobd fel vele a kuckódat! Illatósít, szépít és elkápráztat. Mi, nők mind imádjuk a tavaszi virágok illatát!

Édes a pihenés
A hatalmas tavaszi nagytakarítás után jöhet a jól megérdemelt felfrissülés. Ha a vásárlás az, ami kikapcsol és feltölt, akkor irány a bútorüzlet, ahol megvásárolhatod magadnak a felírt lakáskiegészítőket. Ha bútorüzletet látni sem akarsz, akkor irány a fodrász, a manikűrös vagy a kozmetikus! Minden nőnek kijár a kényeztetés, főleg egy ilyen óriási, tavaszi nagytakarítás után.

Almássy Dorka

Új Nő csapata
Kedvcsináló a tavaszi nagytakarításhoz
forrás: valentinevillas.com