Amikor belekezdünk egy kapcsolatba, eszünkbe sem jut, mi vár ránk. Feltesszük a láthatatlan, de igencsak kiválóan működő rózsaszín szemüveget, és pihe-puha álomfelhőkön lépkedünk a szerelem cukormázas országában. Aztán hirtelen eltűnik lábunk alól a puha felhőgomolyag, és a földre huppanunk. Rájövünk, hogy nem csak mi létezünk párunk számára. Van még azért ott néhány ember, aki őrzi és védi őt és a “saját területét”.

Sokszor tényleg olyan kapcsolatba csöppenünk, ahol a párunknak van egy legjobb barátnője. Régóta tartó, szoros barátság van köztük, és természetesen mindent megbeszélnek egymással. Rögtön felmerül bennünk néhány kérdés: Van-e férfi és nő közötti barátság? Netán volt közöttük valami? Vagy készülőben volt, csak közbeléptünk?

Valami nem stimmel

Ha tényleg ilyen helyzetbe kerülünk, az a legjobb, ha először szépen csendben ülünk, és figyeljük az eseményeket. Ki kivel van jóban, ki kinek mit mond, mit mesél a másikról. Elvégre sosem lehet tudni, mit osztanak meg a legjobb barátok és a friss kapcsolatban lévők egymással. Szóval: elsősorban legyünk körültekintőek. Ne bosszankodjunk és dobjuk ki a dilit olyan miatt, ami lehet, hogy nem is jelent semmi rosszat! Tény, hogy vannak igazi barátságok. Viszont akad olyan is, amikor az állítólagos „legjobb barátnő” valóban ki akarja sajátítani a pasinkat. Maradjunk ez utóbbinál.

“Ha ő marad, én megyek”

Néhány hónap elteltével, amikor erősödik a kapcsolatunk, jobban bele fogunk látni a pasik és barátnők közti ügyekbe, így könnyen fény derülhet arra, ki is az a másik nő. Sőt, lehet, hogy be is mutatnak minket egymásnak. Ekkor jön az ismerkedés és a mosolygás: vagy egymásra találnak a nők, vagy örökre utálni fogják egymást. Maximum hajlandók elfogadni a másikat, de nem szívesen találkoznak egymással még akkor sem, ha a pasi az összekötő kapocs kettőjük között. Ez viszont borzasztóan meg tudja keseríteni a friss kapcsolatban élők életét. Hiszen azon fogjuk törni a fejünket, mit mondhatott rólunk a legjobb barátnőjének. Mindent kibeszélnek? Minket is? Egészséges ez így? A kérdések halmozódnak, a viták kirobbannak, és jön a számonkérés.

A veszélyes barátnő

Van ilyen. Mindent tud a pasinkről, tanácsokat osztogat neki, és ha elég érzékeny, és nem biztos önmagában, képes neki mindent elhinni. Észre sem veszik, máris beleszól az életükbe, megmondja neki, melyik ing áll jól, és melyik barátnő nem. Konkrétan így működik. Riválist éreznek a másik nőben, és tulajdonképpen azt szeretnék, hogy örökre az első helyen maradhassanak a férfi életében. 

Mi a megoldás?

Kivárni. Ezeket az ádáz bestiákat szépen, finoman el lehet hessegetni. Főleg akkor, ha tényleg bestiák a bestiák, mert előbb-utóbb a párunk is felfigyel majd erre. 

Persze az is megeshet, hogy tévedünk. Hogy az egészet csak beképzeljük. Hogy tényleg jóban vannak, nincs szó semmi gonoszságról és kisajátításról, maximum a mi részünkről. S az egész hisztériát, aggódást mi okoztuk. Még az is megeshet, hogy ilyenkor nem a legjobb barátnő a harmadik a párkapcsolatban, hanem mi vagyunk a harmadik, a betolakodó az ő barátságukban. 

Derzsi Bernadett

Új Nő csapata
Ki a harmadik a kapcsolatban?
forrás: www.hercampus.com
Cookies