Hoppá! – ütöttem a homlokomra, mikor rájöttem, hogy én ezt a lányt ismerem. Ő az a rózsaszín lányszobás Gréta, akinek nemrégiben befotóztuk a szobáját az Otthon rovatunkba. Már akkor el voltunk bájolva! A szoba csajosan belakott volt, Gréta ékszerei rendezetten villogtak a polcokon, az ágyon egy nagy Miki egér csücsült, és még a szőnyegrojtok is vigyázzban álltak. Apukája orvos a városban, mindenki ismeri, és testvére, aki egyetemista, „szintén zenész”. 

nagy-gretain.jpg

Szóval, Nagy Gréta (11) énekelte a májusi DAC–Slovan mérkőzésen az Ismerős Arcok: Nélküled című dalát tízezer ember előtt. – Ajándék volt az a nap! – mondja áhítatosan. – Még ma sem hiszem el, hogy ott voltam! Pedig igencsak büszke voltam, mert az egész stadion velem énekelt! – meséli Gréti. – Anyukám izgult helyettem, én csak utána fogtam fel, hogy mi történik. Jó volt körbemenni, látni azt a sok embert! Nagy megtiszteltetés ez nekem, hiszen nagy DAC-rajongó vagyok. Apukámmal minden meccsen ott szurkolunk. A tizedik születésnapomon ajándékkép a DAC–Nagymihály mérkőzésen én indíthattam a kezdőrúgást. Ilyen viszonyban vagyunk mi a DAC-cal, mert a DAC a miénk!

nagy-greta.jpg

Gréti a Dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Alapiskola ötödik osztályos tanulója. És rengeteg mindennel foglalatoskodik az iskolán kívül, sokat olvas, angolórákat vesz – és főleg táncol és énekel. A zenét az egész család szereti. Gréta a Kis Csallóközi néptáncegyüttesben táncol (édesapja egyetemistaként az Ifjú Szivekben táncolt). Testvére, ifjabb Tibor a Paradoxon zenekarban basszusgitározik, és az édesanya, Ildikó szintén nagy zenerajongó. – Minden az iskolai X-Faktorral kezdődött! Hatévesen. Később felléptem a karácsonyi vásáron, s azóta számtalan városi és régióbeli rendezvényre kapok meghívást. Legutóbb egy jótékonysági koncerten léptem fel – meséli Gréti, aki mindössze 11 éves, ám hangja nem vékony, nem kislányos. Aki látta a májusi DAC–Slovan megnyitót, pontosan tudja, hogy egy erős, érettebb és mély hanggal áldotta meg a természet. – Hangi adottságommal inkább a swing műfaj felé fordulnék. Ezt érzem igazán enyémnek. Caro Emerald holland énekesnőt szeretem. Főleg tőle szoktam énekelni, de más remek dalok is jöhetnek. Van egy társam, Németh Levente, aki kiváló electroswingtáncos. Együtt lépünk fel, s mivel a műfaj nem kötött, jól kiereszthetem a hangomat. A testvérem segít a dalkiválasztásban, s a kiejtést is együtt gyakoroljuk – magyarázza. Még elárulja, hogy sokat játszik basset hound kutyájával, amely a Júlia névre hallgat, és a 9. születésnapjára kapta. Kedvenc zenekara a Budapest Bár. Édesanyjával szeret sütni-főzni, családi programnak számít a biciklizés, kirándulás, és rollerjét is gyakran használja. Esténként pedig az egész család együtt honfoglalózik. Szeret iskolába járni, kedvenc órái a magyar irodalom, a történelem és az informatika, de a többivel sincs gondja. – Anyukámmal a nyáron jógázni fogunk. S hogy mi leszek, ha nagy leszek? Patikus. Anyukám gyógyszerész barátnője többször is elvitt a laboratóriumába. Igen érdekes volt!
–ando, néva–

Embedded thumbnail for Ki vagy te, énekes lány?