jan 25, 2022
Mit csinál a gyógypedagógus?
Mit csinál egy gyógypedagógus, s miért van rá hatalmas szükség? A gyógypedagógia sokak által ismeretlen terület; sokan hajlamosak felesleges dologként tekinteni rá, pedig a mai modern korunkban nagy szükség van jó szakemberekre. Íme, egy közülük: Melecski Júlia.
Mit csinál a gyógypedagógus?
jan 22, 2022
Utazás a Föld körül
A 19-20. század fordulóján élt egy vállalkozó kedvű amerikai újságíró, bizonyos Nellie Bly. Nellie először bevackolta magát egy elmegyógyintézetbe, hogy írásaiban leleleplezze az ott uralkodó embertelen körülményeket. Ám nem ez nem volt a legmeredekebb vállalkozása: Bly-t megihlette Verne regénye, ezért úgy döntött, hogy 80 nap alatt körbeutazza a Földet.
Utazás a Föld körül
dec 28, 2021
Kell a színház!
Miért olyan keresettek a magyar színészek a szlovák filmes körökben? Mokos Attilával, a Komáromi Jókai Színház színészével beszélgettünk, aki a legsikeresebb filmes színészünk.
Kell a színház!
dec 19, 2021
Hesztia
Sorozatunkban a görög istennők hasonmásait mutatjuk be. Akik dehogy tűntek el, itt vannak közöttünk, hiszen halhatatlanok! Első vendégünk Hesztia, az örök anya, a családi tűzhely őrzője.
Hesztia
nov 21, 2021
Lánynál hiba
Mucha Dorka egy könyvekkel telezsúfolt pesti könyvtárszobából került Peredre – ide jött férjhez. Nevét a Puncs című regénye tette ismertté, ami egy tanár-diák viszonyról szól: a könyvben a tanár kavar a diákjával. Honnan jött ez a bátor lány, és mitől ilyen szókimondó?
Lánynál hiba
nov 2, 2021
A zene szárnyán
Ahogy az őszi nap melege átjárta az utcákat, tereket, úgy tért vissza az élet mindennapi teendőinkbe is. Hosszú idő óta szünetelő énekkari próbáink is folytatódtak. Karvezetőnk – Szabó Balázs Szabina – ugyanolyan lelkesedéssel kezdi a beéneklést, mintha mi sem történt volna.
A zene szárnyán
okt 30, 2021
Pereden is pesti
Nyelvet nem váltottam, de kultúrát igen – mondogatják az ismerőseim, akik a Felvidékről Magyarországra költöztek. A fáma ritkán szól arról, hogy a mi vendégszeretetünk milyen. Hogyan viszonyulunk mi egy idetelepült magyarhoz, fordított helyzetben?
Pereden is pesti