A Jacquemus márka egy búzaföld kellős közepén mutatta be legújabb kollekcióját. Hát nem csodálatos? Mi imádjuk!

Manapság az megy már ritkaságszámba, ha egy divatbemutatót a megszokott helyszínen rendeznek meg – a tervezők, hogy érdekessé tegyék az eseményt, parkolóban, kastélykertben vagy épp egy (imitált) tengerparton vonultatják fel a modelleket. A nézők pedig tapsolnak a sokszor parányi székeken kucorogva, mert az élmény szokatlansága kárpótol az elmaradt kényelemért.

buza-indito_2.jpg

S. P. Jacquemus, a felkapott francia tervező márkájának 10. születésnapját és jubileumi kollekcióját már tavaly egy levendulamezőre szervezte meg. Idén pedig a helyszín az aranysárga búzamező: a modellek a selymesen simogató vagy épp szelesen lengedező gabonaföldek között vonultak fel szenvtelen arccal. (Az arckifejezés ugyanis maradt, hiába reménykedtünk. Még mindig nem divat a kifutón mosolyogni.) Női és férfidarabokat egyaránt bemutató kollekciókat láthattunk az elmaradhatatlan kellékekkel, nagy kalapokkal, nagy ékszerekkel és miniatűr táskákkal, melyekről a tervező ismertté vált az Instaközönség körében is. Simon Porte Jacquemus ugyanis apró táskáival vált híressé, ezekkel hódította meg az Instagram világát.

Most a Covid-támadás miatt már nézők sincsenek, a súlypont a látványra tevődött át. S mi mutat a képeken legjobban, vagy épp csábít a helyszín szokatlanságával, ha nem a gyönyörű természet? Például a végtelen búzaföldek vagy a kék levendulamezők.

Ki ő?

Jacquemus egy aprócska francia faluból származik, Marseille-től nem messze, ahol nagyjából százan laknak. Az egész falu tisztában volt vele, hogy egyszer divattervező lesz belőle, hiszen másról nem is tudott beszélni, csak a divatról. Biztatták, hogy utazzon Párizsba, mivel ha valaki Párizsban ismert, akkor az egész világon az! Jacquemus tehát elindult szerencsét próbálni a fővárosba, hátrahagyva a kis farmon dolgozó édesanyját és édesapját, akiktől persze nehezen szakadt el. Elvégezte az École supérieure des arts et techniques de la mode divatszakát, majd 19 évesen saját márkát alapított, amit édesanyja vezetéknevéről Jacquemusnek keresztelt.

simon-jacquemus.jpg
Simon Porte Jacquemus szülőfalujában mindenki tisztában volt vele, hogy egyszer divattervező lesz belőle, hiszen másról nem is tudott beszélni, csak a divatról.

Előrelátón építészetet is tanult: a modern házak és a japán design később hatással is volt a munkáira. Témáit sokszor gyermekkorából meríti: örökké kísérti korán elvesztett édesanyjának emléke, és ma is nosztalgiával emlékezik vissza a napsütéses tengerparti nyaralásokra, a francia kisvárosi hangulatra, a múlt századbeli klasszikus divatra... Innen kerültek ruháira a meleg színek, és ezért használ hatalmas méretű kiegészítőket letisztult vonalvezetésű kollekcióiban is. A női testet olyan tisztelettel kezeli, mint kevés férfi tervező: lenge és könnyű ruhákat tervez, a női test természetes szépségét emeli ki minden kollekciójában. Ám nem csupán a női nemnek alkot, egy projekt keretében férfivonalat is indított (amit igazából a barátja inspirált).

Aranyló búzamezőn

A francia tervező 10. születésnapját egy levendulamezőre, 2021-es kollekciójának bemutatóját pedig egy búzamezőre tervezte. Mint a képeken is látható, a bemutatón csak a modellek és a stáb volt jelen.

Női és férfidarabokat egyaránt felvonultató kollekciót láthatunk az elmaradhatatlan kellékekkel, a nagy kalapokkal, a nagy ékszerekkel és a miniatűr táskákkal. Jacquemus apró kis táskáit mindenki ismeri, aki otthon van az Instagram világában.

Simon nemcsak a minitáskáknak és a különleges cipőknek a mestere, de a tartalomgyártásban is jeleskedik. A tervező a bezártság alatt olyan képeket és videókat töltött fel közösségi oldalaira, melyek megmosolyogtatták a leskelődőket.

levendula.jpg
A francia tervező 10. születésnapját egy levendulamezőre álmodta meg.

Otthon talált tárgyakból, ruhadarabokból vagy épp élelmiszerekből kreált új „outfiteket”, melyekre a követői azonnal felkapták a fejüket. A rajongók játékot is indítottak, melyben a márka ikonikus cipőit alkották újra otthon talált tárgyakból #jacquemusathome taggel.

–darnay–

 

Kapcsolódó írásunk: A nyár legmenőbb színei

 

Darnay Krisztina
Galéria