Hétágra süt a nap, és még a legsötétebb sarkakba is bevilágít. A NŐ körülnéz a konyhában, és megállapítja: festetni kéne. A székek kopottasak, a huzat is megereszkedett, bizony ráférne a konyhasarokra egy átfazonírozás. Ám a képzelete megidézte konyhapad inkább hajaz egy kényelmetlen lócára, mint dizájnos üldögélőre. A nagybetűs szépre áhítozó NŐ kérdése több mint költői: hogyan varázsoljon mindentudó konyhasarkot egy szűkös lakásba? Itt siethet segítségére összeállításunk. Az itt bemutatott konyhasarkak és üldögélők sorvezetőként szolgálhatnak a nagy nyári lakásátalakítás során. Az első kép a legstílusosabb! Ablak előtt mindig jó enni, a magas szekrények pedig helyettesíthetik a tálalót. A csodás, szinte békebeli hangulatot fokozza a két, érdekes vonalú, fonott ülőkéjű szék látványa, az üvegcsillár pedig az elegancia letéteményese. 

lila.jpg

A lila párnás megoldás egy lakótelepi konyhában lehet telitalálat: a fehér szín tágítja a teret, és minden fehér bútor könnyen takarítható. Az üldögélő követi az ablakok és a radiátorburkolat bezárta szöget, fölülre csinos polc került a szakácskönyveknek. Az élénk színekkel megfestett kép a falon a szükséges plusz. Itt aztán minden összejött ahhoz, hogy mosoly üljön ki a radikális átalakításban gondolkodó NŐ arcára. 

03_23.jpg

Mindegyik megoldás esetében fontos, hogy valami más, első pillanatban oda nem illőnek tűnő darab is bekerüljön a képbe: pár érdekes mintázatú párna vagy stílusos szék. A francia kávéházi székek például a pontot teszik fel az i-re, jelleget adnak a térnek, emellett messzire űzik az unalmat, tréfás csevejre csábítanak. Ja, és a virágokat se hagyjuk ki a felsorolásból! 

utolso_0.jpg

Az utolsó konyhasarok a legmerészebb az összes közül. A hangsúlyos tapéta szokatlan színválasztásával és krikszkrakszos mintázatával utánzásra csábít. Az ablakok elég fényt zuhogtatnak befelé, ezért nem kell félni a sötét színektől, a fekete székek pedig segítenek leszegni a konyhasarkot. (A látvány, persze, csak fehér ablakokkal működik.) A Nő végül ezt a megoldást választja, mert ez illik szűkösre szabott konyhájába, s uzsgyi, már ugrik is az internet elé, hogy tapétát keressen a konyhafalra! Követi a példáját, kedves Olvasó?
–nagyvendégi–