Mielőtt nekifogna a napi lélekbonbon olvasásához, ne felejtsen el megbizonyosodni arról, hogy nyugodt körülmények között tudja kiélvezni eme pár sort. Pihe-puha plédek közt, telefont, tabletet kézben tartva, illetve a számítógép előtt, mindezt egy csésze gőzölgő tea mellett. Ezt a 10 percet igazán szánja önmagára! 

Vannak olyan napok, amikor kifejezetten jólesne otthon maradni, a sok teendőt kicsit a polcra tenni, és pihenni. Kezünkbe venni egy könyvet, magazint, és felpolcolt lábakkal, egy csésze kávé vagy tea mellett csak olvasni! 

lelekbonbon-kezdo.jpg

Miért nem szánunk egy kis időt magunkra? Tanuljunk meg egyszerűen nemet mondani egy-egy találkozóra. Bevackolni magunkat puha dolgok közé, és igenis körmöt lakkozni, szemöldököt igazítani. Pizsiben, köntösben, csak úgy, magunkkal foglalkozni.

Lássunk 5 tippet, hogyan tudnánk magunkat egy kicsit boldogabbá tenni a hétköznapokban:

  • Kérdezzük meg önmagunktól: Mi az, ami engem igazán kikapcsol?
    Amiről tudom, hogy jobban érzem magam. Olvasás? Torna? Egy barátnőt felhívni, vagy egy kedves üzenetet hagyni számára? Vagy valakit meglepni, 10 perccel többet az ágyban maradni, tejes-mézes kávét inni a kedvenc bögrénkből. Mi az, ami boldogabbá tesz? Gondolkozzunk el rajta, majd soroljunk fel magunknak legalább 5 ilyen, naponta kivitelezhető dolgot.  
  • Szánj időt magadra!
    Legyen mindennap legalább 30 perc, ami csak és kizárólag a tiéd! Közben hallgass zenét, öntözd és simogasd meg a virágaidat.
Dőlj le a hozzád legközelebb lévő kanapéra, és csak pihenj! Legyen az ebédszünet, amikor finomat eszel, vagy a délután, amikor beülsz a kocsidba, és 10 percig még a kormányon lógatod a fejed, mert annyira fáradt vagy. 
  • Mindig tárolj a szekrényedben egy „mindenkor felvehető, vigaszöltözetet”!
    Ha eleve nyűgösen indul a nap, és minden szürkének látszik, ráadásul tudjuk, hogy néhány perc múlva azokon ilyen kérdéseken fogunk töprengeni kétségbeesetten: Mit vegyek ma fel?! Miben érezném jól magam? Erre az esetre legyen egy jól bevált kombináció, akár ruha, akár egy kiegészítő, amitől jobban érzed magad. Nézz a tükörbe, és próbálj mosolyogni! Tilos a felszedett kilókon sóhajtozni! Grimaszolj inkább egy nagyot, vagy beszélj magadhoz: Ma igenis le fogom küzdeni ezt a savanyúságot, amit az éjszakai álommanók programoztak a fejembe
  • Adj időt magadnak!
    Ha valami nem úgy sikerült a napokban, ahogy tervezted, esetleg tudod, hogy nehezebb időszak vár rád, hagyd kicsit pihenni magadban a dolgokat. Ne agyalj egyfolytában. Tedd a dolgod, ami szükséges, de semmiképp se pánikolj és gyötörd magad! Mindennek idő kell. Ahogy a legkeményebb edzés után is kell a testnek a kikapcsolódás és lazítás, úgy a léleknek is kell a napi lélekbonbon.

web-bannerek-instagram.jpg

  • Legyünk őszinték!
    Magunkkal és másokkal is. Ha nincs kedvünk találkozni valakivel, mert hullafáradtak vagyunk, vagy éppen valaki csak át akarna ugrani hozzánk, de ezer dolgunk van, akkor ne mártírkodjunk, hanem nyugodtan mondjuk meg, hogy az időpont nem alkalmas. Keressünk közös nevezőt a dolgokban. Nem kell mindenre igent mondanunk. Kompromisszum is létezik.

Ha egy kis időt szánunk magunkra, máris jobb a közérzetünk. Legyen az egy forró fürdő vagy pár perc semmittevés. És te? Te mivel rázod fel magad a mindennapokban? 

Derzsi Bernadett
Cookies