Halloween éjszakáját (október 31.) manapság már az egész világ ünnepli. Ez a régi, angolszász szokás mostanra hozzánk is eljutott, így a kísértetek és boszorkányok ünnepén, azaz éjszakáján gyakran rendeznek beöltözős, jelmezes bulikat.

A most következő hétvégén zajlanának a halloween-partik, azonban a helyzet nem éppen alkalmas a kimozdulásra. Ennek ellenére akár otthon is szervezhetünk online bulit: rendhagyó formában is lazíthatunk egyet a barátainkkal. Már csak azt kéne kitalálni, mibe öltözzünk! Íme, néhány remek tipp!

halloween-kezdo.jpg

A rémségek réme

Mivel a boszorkányok éjszakájáról van szó, egyértelműen elő kell vennünk legjobb sminkes tudásunkat, akarom mondani, a legrosszabbat. Nem kell semmi mást tennünk, csak jól összemaszatolni az arcunkat. Persze, ha akarjuk, a profi sminkesek videóiból elleshetjük a ragyák, foltok és sebhelyeket pingálásának titkát. Kócos haj, sötét smink, és máris rémisztőek vagyunk!

A csontváz és a kísértet klasszikus. Mivel ennyire elterjedt a bulizás halloweenkor, a fast fashion márkák sem késlekedtek: már egy csomó kísérteties ruhadarab beszerezhető az online boltokban is! Pizsamák, pólók, pulóverek, nadrágok – ma már minden megvásárolható!

Inspirálódj a filmekből

A mozi mindig tökéletes ihletforrás, és ez alkalommal sincs ez másképp. Az Öngyilkos Osztag (Suicide squad) című film a közelmúltban került a mozikba, és bár a film nem volt a legjobb, a sminkek, a maszkok és a kosztümök igazán jól sikerültek. Ha mindez nem lenne elég, ott a Mad Max, vagy elég, ha megnézünk néhány Lady Gaga-videoklipet.

Az egyszerű, mégis nagyszerű jelmez

A pantomimművész! Fehérre festett arc, egy kis könnycseppel vagy szomorú, lehorgasztott száj, és máris kész a jelmezünk! Igazán nyerő ötlet. Még sminkelni sem kell annyit. Nem kell sebeket vagy varratokat kencézni az arcunkra! Már csak fekete barett, csíkos póló, hózentróger és fehér kesztyű hiányzik. Tökéletes jelmez a kísértetes éjszakára!

gyertyas.jpg

Extrém és szexi

Sokan a legextrémebb, illetve a legszexibb jelmezeket próbálják ilyenkor magukra ölteni, annak ellenére is, hogy egy ijesztő éjszakáról van szó. Elég egy finom és nőies dekoltázs vagy esztétikus szemfestés, és máris kész a szexi smink. S hogy minek öltözzünk ilyenkor? Jöhetnek a női szuperhősök, mint a Wonder Woman vagy a Macskanő. A szexi boszorkányok, jósnők és a vámpírlányok…

web-bannerek-instagram.jpg

Derzsi Bernadett
Kapcsolódó írásunk 
Cookies