Először is szögezzük le: az igaz szerelem mindenkinek mást jelent. Ahogy nincs két egyforma ember, úgy nincs két egyforma kötődés sem. Minden kapcsolatnak megvannak a maga kis „szabályai”, illetve a maga kis „szokásai”. Ahogy fejlődik a kötelék, úgy csiszolódunk össze mi is párunkkal. Itt van öt dolog, amely az egészséges kapcsolatból nem hiányozhat:

 • Bizalom
  A bizalom kiépítése nagyon nehéz dolog, de elengedhetetlen. Ha állandóan azon aggódunk, hogy szerelmünk éppen mit csinál nélkülünk, vagy ha állandóan csak a másikat ellenőrizgetjük, akkor megmérgezzük a szerelmünket, s annak előbb vagy utóbb vége lesz. Míg társunkban nem bízunk meg feltétlenül, addig sosem lesz egészséges kapcsolatunk. 
 • Nem szabad függeni egymástól
  Az igaz szerelem nem arról szól, hogy a nap 24 órájában minden percet együtt töltünk. Attól még, hogy kapcsolatban vagyunk, egyénként nem szűnünk meg létezni. Ezért jó, ha mindkét félnek vannak hobbijai, amit szabadidejében végezhet. Egyáltalán nincs azzal baj, ha párunk nem szereti ugyanazt az elfoglaltságot, mint mi. 
 • Kompromisszumok
  Nem kell mindig mindenben egyetérteni, sőt elég unalmas életet élnénk, ha mindig egy véleményen lennénk párunkkal. Nincs olyan, hogy valaki ne veszekedne a társával. Aki mégis ezt állítja, az hazudik. A lényeg, hogy mindig próbáljuk megtalálni az arany középutat, ha más véleményen vagyunk. 

  web-bannerek-hirlevel-02_2.jpg

 • Nincs helye a zsarolásnak
  Egy kapcsolatban sosem zsarolhatjuk meg társunkat. Ha már ehhez folyamadunk, akkor az egész nem az igaz szeretetről szól. Azért, mert terhesek vagyunk, vagy éppen öngyilkossággal fenyegetőzünk, társunk nem fog jobban szeretni.  
 • Egymás támogatása
  A szerelem nem tart örökké, a rózsaszín köd egy idő után felszáll, és egyre több kisebb-nagyobb problémába ütközünk. Ha párunk elveszíti a motivációját, mi legyünk az, aki majd újakat ad neki. Legyünk a támasza, és sose ócsároljuk, vagy ne illessük a másikat lenéző szavakkal. 

Néma Dorottya

web-bannerek-hirlevel-01_4.jpg