Ha már napjaink nagy részét úgyis telefonnal a kezünkben töltjük, használjuk ki ezt az időt okosan és hasznosan!

A következő mobilalkalmazások nemcsak játékosak és praktikusak, de testi és lelki egészségünkhöz is hozzájárulnak. Garantáljuk, hogy ezeket az alkalmazásokat még a mobilellenesek is megkedvelik!

appok-kezdo.jpg

Napsugárzás elleni védelem digitális eszközökkel!

Nyáron a túlzott napozásnak lehetnek olyan rövid és hosszú távú hatásai, amelyekből nagyobb bajunk is lehet. A La Roche-Posay ezért piacra dobta a My UV Patch nevezetű terméket, amely az első olyan, rugalmas, vékony, bőrön hordható szenzor, amit az UV-sugárzás mérésére fejlesztettek ki. A My UV Patch szenzort egy ingyenesen letölthető mobilalkalmazáshoz kell csatlakoztatni (az app elérhető magyar nyelven is!).

uv-patch-app.jpg

A szenzort a mobilalkalmazással együtt a helytelen napozási szokásaink megváltoztatása érdekében alkották meg. Az erős UV-sugárzás ugyanis pigmentációs problémákat okozhat, elősegítheti a bőr idő előtti öregedését, illetve súlyosabb esetekben bőrrák kialakulását is eredményezheti. A szív alakú matrica ultravékony, vízálló, légáteresztő, és az érzékeny bőrhöz is alkalmazkodik.

A „viselhető technológia” legújabb csodája a profilunk beállítása után személyre szabott ajánlást ad számunkra a napon való tartózkodás alatt, és játékos módon segít abban, hogyan kell biztonságosabbá tenni a napozást.

Hogyan működik a My UV Patch matrica? A különböző árnyalatú kék és fehér négyzetek fényérzékeny festéket tartalmaznak, amelyeknek az UV-sugárzás hatására megváltozik a színe. A letöltött okostelefon-alkalmazás ezt a színváltozást számszerűsíti, és számolja ki a személyes UV-mennyiséget, miközben figyelembe veszi a személy egyedi bőrtónusát. 

hirlevel_web_banner_1_252.jpg

Megnyugtató relaxáció egy kimerítő nap után.

A Calm nevezetű, angol nyelvű mobilalkalmazás célja csökkenteni a bennünk felgyülemlett nyugtalanító érzéseket, szorongásokat, ingerlékenységet, és elősegíteni a jobb közérzet. Az applikáció az elindítása után nyomban arra kér minket, hogy vegyünk néhány mély, tisztító lélegzetet, amely által éberebbek és a jelenre fókuszáltak leszünk. Ezután különböző tematikus meditációk sora áll a rendelkezésünkre, mi pedig kiválaszthatjuk a számunka leginkább alkalmasat: gyógyító meditáció szorongások megszüntetésére, alvási nehézségekre, érzelmi és kapcsolati problémák megoldására, avagy a belső béke megtalálására.

calm-app.jpg

Külön ki kell emelni az applikáció 7 Days of Calm nevezetű programját, amikor is hét napon keresztül olyan meditációk állnak a rendelkezésünkre, amelyek kizárólag az általunk megjelölt problémára fókuszálnak (pl. 7 nap szorongást csillapító meditáció, 7 nap stresszoldó meditáció stb.). Az applikáció Sleep Stories nevezetű programja 24 perces, megnyugtató altatómesékkel szolgál, amelyek esténként segítenek az elalvásban.

Céljuk arra ösztönözni a felhasználót, hogy ne a bekapcsolt televízió mellett bóbiskoljon el, hisz ennek a szokásnak bizonyítottan rossz hatásai vannak alvásunkra.

Az appot olyan személyek is használhatják, akiknek még nincsen tapasztalatuk a meditálással, mivel a program a kezdőknek bevezető instrukciókkal is szolgál. A Calm applikáció csodálatos és harmonikus természeti háttérképeket tartalmaz, amelyekhez megnyugtató meditációs zene is társul. Az alkalmazás fizetős része mellett egy ingyenes verzióval is rendelkezik.  

Természetimádók figyelem!

Szereted a természetet, gyakran barangolsz a hegyekben és az erdőkben, miközben rácsodálkozol az ott rejtőző növények legkülönbözőbb fajtáira? Akkor ezt a mobilapplikációt neked találták ki! A Plant Snap nevezetű app ugyanis bármilyen ismeretlen növényt be tud azonosítani. Csupán egy fotót kell készítened róla, és az alkalmazás képfelismerő technológiájával máris elárulja neked, milyen növényről is van szó. Amellett, hogy felfedezhetjük a körülöttünk lévő természetet, az applikáció gazdag galériájában is böngészhetünk, ahol új egzotikus növényfajtákat fedezhetünk fel. Virágok, fák, levelek, gombák, és kaktuszok sokszínű fajtái mind gyorsan felismerhetővé válnak a Plant Snap applikáció segítségével! Tehát kalandra fel, és irány a természet!

plants-app.jpg

Ép testben ép lélek!

A 7 Minute Workout nevezetű applikáció segítségével egészségesek, fittek és sportosak lehetünk, mégpedig egy 7 perces edzésprogrammal. Ez az applikáció a betáplált adataink alapján egy személyre szabott edzéstervet dolgoz ki. Az edzés során 12 típusú testgyakorlatot kell elvégezni. Az egyes gyakorlatok félpercenként változnak, köztük tíz másodperces pihenőidővel. A kutatások szerint egy ilyen magas intenzitású testedzéssorozat – kombinálva a rövid pihenőszakaszokkal – ugyanolyan eredményhez vezet, mint egy órán át tartó edzés. A 12 testgyakorlat mindenki számára nagyon könnyen elvégezhető, kellékként mindössze egy székre lesz szükségünk. Ezenkívül az app felkínálja az egyes gyakorlatok „lájkolását”, de „diszlájkolását” is, így a következő edzéseknél elkerülhetjük a számunkra nem megfelelő szakaszokat. A reggeli edzések az applikáció segítségével felpezsdítő energiabombaként hatnak majd a testünkre! 

7minute-app.jpg

Ahogy látjuk, a modern kor technológiája számos érdekes, praktikus és hasznos találmánnyal szolgál, amelyek megkönnyítik és szebbé varázsolhatják hétköznapjainkat. Igyekezzünk hát okostelefonjainkat tényleg okos dolgokra használni, és erre ösztönözzük gyermekeinket is. Tanuljunk nyelveket, ismerkedjünk meg növény- és állatvilágunkkal, tartsuk magunkat formában telefonjainkkal, túrázzunk, kiránduljunk, és ismerkedjünk meg új és fantasztikus helyekkel akár mobilapplikációink segítségével is. Vétek lenne időnket elpazarolni arra, hogy a telefonokon elérhető közösségi hálók rabjaivá válunk, miközben annyi szép és felfedezésre váró dolog vár minket.

Radi Anita
Cookies