A shabby chic stílus nagyon népszerű. A shabby chicnek bája van! Használd fel a régit, de adj neki új életet – mondja híveinek.

A stílus az 1980-as években született meg, és az angol Rachel Ashwell nevéhez fűződik. A „shabby” kifakultat jelent, a „chic” sikkeset, és a két tartalom új minőséget generált.

shabby-chic-belso.jpg

A régi ne legyen ósdi – inkább csak hangulatot adjon. A shabby chic szerelmesei hagyják érvényesülni a régies formákat és a lágy pasztelleket (az újat kicsit megkoptatják, hogy antik külsőt érjenek el vele).

shabby-chic-konyha.jpg

A shabby-hódolók imádják a patinát, a nem tökéletesen fedő festékeket, a koptatott felületeket, a bézs és ekrü színeket, a nőies színpalettát, a sok csipkét, buggyos függönyt, kézimunkát.

shabby-chic-nappali.jpg

A fotelbe belekucorodhatunk, a rózsás párnák a nagyijéira emlékeztetnek.

shabby-chic-parnak.jpg

A képen látható lakást a shabby chic újragondolt darabjaival rendezték be, egységesítették a bútor, a lépcső felületét, s ettől vidám a hangulat.

shabby-chic-asztal.jpg

A világos bútorok a teret lágyra hangolják. Háziasszonyunk bebizonyította, hogy nagyon is ért ezen a nyelven, s mivel takarékosan bánt a nőies elemekkel, semmi sem túl aranyos vagy édeskés. Szemezgessünk ötleteket.

shabby-chic-furdo.jpg

elofizetes_uj_no_0.png

–néva–
Cookies