A SIKERRE VALÓ TEKINTETTEL ÚJABB ÚT SISI NYOMÁBAN.

Az érző szívű nők Sisi születésének 180. évfordulóját ünneplik. Nők ezrei kelnek zarándokútra, hogy felkeressék életének helyszíneit.
Utazzon az Új Nővel!
Felkeressük a laxenburgi kastélyt, ahol Sisi a házassága első éveit töltötte, és ahol még boldog volt.
Idegenvezető: Brogyányi Mihály
Hogyan élt Sisi, hogyan szeretett?
Utazásunkon megtudhatja.

Egynapos kirándulás

Időpont:  augusztus 12.
Részvételi díj: 32 euró

Meglátogatjuk Laxenburgot, ahol Sisi a mézesheteit töltötte és a gyönyörű fürdővárost, Baden bei Wient, amelyik régies gyógyfürdőjéről ismert. Egy maroknyi Adria. • Mit tartalmaz az ár? • klímával ellátott autóbuszt • a Heidi boltjában elfogyasztott kávé és „svéd bomba” árát • a magyar idegenvezetést • az inszolvenciabiztosítást. • Mit nem tartalmaz az ár? A belépő árát Franzensburg várába (ez magába foglalja a parkban közlekedő kisvonat + a komp + a kastélybelépő árát) 15 euró • a komplex utazási biztosítást (UNION) 2 euró • belépést a fürdőbe.

 

A laxenburgi kastélypark leghíresebb épülete a FRANZENSBURG nevű kastély, amelyet a 18. század végén kezdtek el építeni. II. Ferenc császár szeme előtt egy középkori lovagvár képe lebegett, amelyet vizesárok vesz körül. Ezért a kastélytó közepén mesterséges szigetet alakíttatott ki, és erre építtette megálmodott várát. A kastély ma múzeum, amelyet Ausztria kincsesházának is neveznek a benne található értékes bútorok, festmények és berendezések miatt. A kastélykápolna oszlopai Klosterneuburgból származnak, a magyar koronázóterem mennyezete pedig Egerből. A látnivalókon kívül Laxenburg Sisi császárné gyakori látogatásairól is híres. Erzsébet királyné, ha csak tehette, elmenekült a szigorú spanyol udvari etikett szabályai által szorongatott Bécsből, és ebben a kellemes kastélyban időzött. A terjedelmes parkban szabadon hódolhatott szenvedélyének, a lovaglásnak. Később tragikus sorsot megérő fia, Rudolf főherceg is itt született.

Sisi nyomában
Franzensburg
Sisi nyomában
Erzsébet Ausztria császárnéja és magyar királyné