Ecsettel együtt tíz terméknek elégnek kell lennie.

>> Nézzünk videókat!
Magyar nyelven a Krémmánia és a Liluland csatornája szolgál terméktesztekkel és érdekességekkel, illetve szlovákul Katka csatornája a legmegbízhatóbb. Tauz Nóra: Minden, amit az arcformázásról tudni akartál c. videója elmagyarázza az alapozás és kontúrozás alapjait. Jobbat eddig nem találtunk, minden kezdőnek kötelező megnézni.

A profi tanácsa: ecsettel együtt tíz terméknek elégnek kell lennie a jó sminkhez.

>> Hozott anyagból
A profi sminkes mindig tartós eredményre törekszik (egy báli és esküvői smink legyen tartós!), ezért magasan pigmentált termékekkel dolgozik. Napi sminkrutinunkhoz kevésbé pigmentált termékek is elegendőek, másképp a sminket nem tudjuk majd este lerobbantani magunkról. A sminkes „hozott anyaggal“ dolgozik. Ápolt bőrön szép a smink, ezért a (reggeli és esti) tisztítás és a radírozás nagyon fontos. Akinek olajosabb bőre van, annak a heti kétszeri-háromszori radírozás az ajánlott. 

>> A jelszó a rendszeresség
Tisztításhoz a sminkesek a gyógyszertári micellás vizet (Bioderma) ajánlják. A legnagyobb sminkbaki: a vastag, sötét és sok alapozás. Még mindig! Az eladókislány nem mindig tudja, mi a jó nekünk, ezért tisztában kell lennünk a korunkkal és bőrtípusunkkal. A színeket ne úgy nézzük meg, hogy felkenjük az arcunkra, és hipp-hopp, megvesszük. Várni kell, kimenni az üzletből, járni-kelni vele, s csak utána dönteni. S nem kell mindig méregdrága termékhez nyúlni: a cseh Dermacol alapozói például kiválóak, pedig olcsók. (Nem véletlenül: a márka mindig alapozókat gyártott, ezért hatalmas a tapasztalatuk.)

web-bannerek-instagram.jpg

>> Az ecsetek fontosak 
Pohorelli Betti sztársminkes mondja: a tiszta ecsetek nagyon fontosak. A nők sajnálják a pénzt a jó ecsetre, pedig ez az alfa és az ómega! Az ecset legyen kis fejű, azzal precízebben lehet dolgozni. (Hetente akár többször is mossuk ki egyszerű mosogatószerrel.) Különbségek: az alapozó nagyobb fedést biztosít. Napi használatra elég lehet a BB krém (beauty balm), ami színezett hidratáló. A CC krémet (colour correcting) pirosság, sápadtság esetén használjuk. 

>> A natúr kozmetikumok a bőrtáplálásban jók!
Az érzékeny bőrűek a kémiai hatóanyagoktól kipattoghatnak, ezért nekik jobbak a natúr termékek. Ezek viszont az öregedésgátlásban nem tudnak annyit, mint a szintetikus krémek. A szintetikus termékek nagyágyúk öregedésgátlás terén, viszont nem jók az érzékeny bőrűek számára, mert a kémiai hatóanyagaik érzékennyé teszik a bőrt. A jövő nagy feladata, hogy a kémiai hatóanyagokat valamilyen natúr alternatívával váltsák ki – Japánban a szintetikus hialuronsavat gombákkal pótolják. A retinolnak például – ami a bőröregedés elleni csodaszer – még nem sikerült a természetes alternatíváját megtalálni.

–néva–

Új Nő csapata
Cookies