A mell a korral megereszkedik, erről elsősorban a gravitáció tehet, az húzza lefelé a keblet. S ha női bánatunk van, akkor is mindjárt a keblünket támadja meg a rossz, s innen a testben szétburjánozva akár el is pusztíthat bennünket. Ez csak azt bizonyítja, hogy mi és a mellünk (ha nem is akarunk róla tudomást venni) egyek vagyunk. Összeállításunkban nők vallanak a mellükhöz való viszonyukról.

Szép lány tökéletes méretekkel, vajon számára mi a fontos mellügyben? A nőket arra biztatja, hogy fogadják el önmagukat.

niki_0.jpg
Nikoletta Dubničková egy szép Vág menti faluból, Vágáról származik. (A falu a nyelvhatáron fekszik, apukája szlovák, anyukája magyar.) Titkárságvezetőként dolgozik. 26 éves. Szép lány, tökéletes méretekkel: vajon számára mi a fontos mellügyben?

– Mi lehet az oka, hogy a nők sokat görcsölnek a mellméretükön?

– Hogy ki mennyit görcsöl, szerintem attól függ, hogy milyen férfi van mellette. (Vagy hogy a nő megtalálta-e a partnerét.) Ha a férfi szereti és elfogadja a barátnőjét úgy, ahogy van, akkor a nő is szeretni fogja a testét. Ám ha valaki csak azt hallja a párjától, hogy mi nincs rendben rajta, akkor a nő egy idő után minden önbizalmát elveszítheti. Tudom, miről beszélek, mert éltem egy olyan kapcsolatban, ahol nem volt ritka a testszégyenítés. Mikor leültem mellé, megkérdezte, hogy hol hagytam a seggem és a mellem? Ezt eléggé a lelkemre vettem, voltak is miatta kisebb-nagyobb komplexusaim. Szerencsére a kapcsolatnak vége, s azóta már találkoztam olyan férfiakkal is, akik szépnek tartottak és dicsértek.

hirlevel_web_banner_2_194.jpg

– Remélem, az önbizalmad a helyére került azóta...

– Igen. Sokat segített ebben egy önbizalomtréninggel összekötött női jógacsoport, ahol rengeteget beszélgettünk az önelfogadásról. Olyan nőkkel is találkoztam itt, akiknél a női szerveket érintő betegségek alakultak ki, mert nem szerették a testüket vagy nem tudták megélni a nőiségüket. Ez a csoport nekik is segített, én mindenkinek csak ajánlanám. Ha hamarabb rábukkanok, talán a kapcsolatom végére is könnyebben pontot teszek.

– Milyen viszonyban állsz a melleddel? Szereted?

– Igen. Nem mondom, hogy nem örülnék, ha visszakaphatnám a tinikori cicijeimet, tizennyolc évesen ugyanis formásabbak voltak. Aztán pajzsmirigyproblémáim adódtak, és nagyon lefogytam.

Beszéljünk a lányunkkal a mellről. Akkor is, ha nem nagyon nő, s akkor is, ha gyorsan nő, s már 14 évesen impozáns, C-kosaras méretekkel rendelkezik. El kell neki mondani, hogy rajta múlik, milyen viszonyban lesz később a testével, s azt is befolyásolhatja, hogyan reagál rá a többi ember.

– Sok nőnek gondot okoz a helyes melltartóméret megtalálása. Neked sikerült rábukkannod a megfelelőre?

– Hosszú időbe telt, de végül az Intimissimiben rátaláltam a tökéletes méretre. Most már csak tőlük vásárolok, s alig várom az új kollekciót Azokat a darabokat kedvelem, amelyeknek a kosarában van egy kis merevítő. Ezek formázzák a legjobban a ciciket!

– Mindig viselsz melltartót?

– Nem lépek ki melltartó nélkül az utcára, mert furcsán néznének rám. Hiába írunk 2020-at, egy átsejlő mellbimbó még kiveri a biztosítékot. Kéretlen férfitekinteteket sem szeretnék magamon: mindig észreveszem, ha valaki nem a szemembe néz. Ehhez sokszor elég egy kivillanó csipke, szóval én maradok a melltartó mellett.

mell-indito_0.jpg

– Az Instagram tiltja azokat a képeket, amelyeken női mellbimbó szerepel. Szerinted minek köszönhető ez a tabusítás?

– Szerintem ez még a történelemből maradt vissza ránk. A mell a nőiség egyik fő szimbóluma, s bármekkorát is változik a világ, a férfiak szexuális érdeklődéssel néznek rá.

– Számodra sértő, ha utánad fütyülnek az utcán?

– Sértő és megalázó, mert mi, nők nem vagyunk kutyák! Én úgy gondolom, hogy egy férfi más módon is a nő tudtára adhatja, hogy tetszik neki: a bók például teljesen rendben van. Ám mikor azt érzem, hogy valaki szexuális tárgyként tekint rám, az nagyon zavar.

– Mi lehet az oka, hogy sok fiatal lány gondolkodás nélkül kés alá fekszik? Mit gondolsz, miért akarnak a lányok nagyobb mellet?

– Túl sok elvárás érkezik felénk: egy nőnek egyszerre kell dolgoznia, háztartást vezetnie és jól kinéznie. S persze, jaj neki, ha túl van harmincon, és még nem szült! Ha szép vagy, nem vagy elég okos; ha okos vagy, nem vagy elég szép. Egyszóval, ha nő vagy, soha nem vagy elég jó. A mai nő lát a címlapon egy ideált, és ahhoz akar hasonlítani. Pedig az csak egy kép. Sajnos, a férfiak egy része is elhiszi, hogy a címlap a valóság. Nemrég egy barátnőm azért operáltatta meg a mellét, mert a barátja megcsalta egy szilikonmellű lánnyal. Hiába magyaráztuk neki, hogy valószínűleg nem a mellén állt vagy bukott az ügy, de hajthatatlan volt. Annyira a padlón volt, hogy meg sem állt a mellműtétnél: azóta már a száját is többször feltöltette.

Ami szép, azt meg kell mutatni, ha pedig túl nagy, akkor nem kell még pluszban kirakni, mert az már nem mutat jól. Erre később azért minden nő rájön. Az anyáinkon is múlik, hogyan hordjuk magunkat és a mellünket, még ha tiniként a vállunkat is vonogatjuk az intelmekre.

– Soha nem gondolkodtál azon, hogy kés alá feküdj?

– Szerintem mostanra sok nő belátta, hogy a kicsi, formás mell is lehet szép. Sőt, ma már a természetesség a trendi, ezért sokan kivetették az implantátumaikat. Én sose vágytam műcicire, nem tudom elképzelni, hogy idegen anyag legyen a testemben! Talán, ha egyszer szülni fogok, vagy megereszkedik a mellem... Egyelőre elképzelni sem tudom, hogy valaha szoptassak, annyira félek tőle!

Olláry Ildikó
Cookies