Lednecky Kitti (25, Pozsonyeperjes) sugárzó önbizalma minden halandót levesz a lábáról. Nózija tökéletesen passzol arcához – és ezt ő maga is tudja.

Kitti úgy gondolja, nincs szüksége plasztikára, hiszen az évek során már megbarátkozott heftije méretével. Hihetetlen eleganciával és magabiztossággal hordja karakteres női orrát. A témához az anatómia szemszögéből is hozzá tud szólni – ugyanis hatodéves orvostanhallgató.

lednecky-kitti-vallomas-az-orromrol-kezdo.jpg
Lednecky Kitti

– Mi a véleményed az orrodról?

– Sokan mondják, hogy illik hozzám. Nem feszélyez, de azt azért nem mondanám, hogy teljesen elégedett vagyok vele. Néha azt gondolom: Jaj, de nagy és görbe! A páromnak is hasonló az orra, mindig azon viccelődünk, hogy kié a nagyobb. Kétszer vettem már részt szépségversenyen, és pár éve volt egy modellfelkérésem. Ebből is látni, hogy azért kinézek valahogy. (Nevet.)

– Kaptál valaha negatív kritikát az orrodra?

– Maximum karakteresnek nevezték. De azt nem értelmezném negatív visszajelzésnek.

– Sosem gondoltál orrműtétre?

– Egy időben megfordult a fejemben, meg is néztem pár plasztikai sebész weboldalát. Majd arra gondoltam: Mi van, ha utána megváltozik az arcom? A plasztikát nem lehet visszacsinálni, éppen ezért megfontolandó! Lehet, hogy az orrom sikerül, de mi van, ha nem illik majd az ovális arcformámhoz. A műtét előtt készíthető látványterv, ám az sem garancia semmire. Műhiba is történhet, sajnos, tudom, mennyi az esélye egy komplikációnak. Arról nem szólva, hogy belenézek a tükörbe, s egy idegen ember néz vissza rám. Egy külső változás mentálisan is más üzemmódba rakhat. Én pedig nem szeretnék máshogy működni.

Ma már lehetséges az orrkonkontúrformázás hialuronsavval is – 2002-ben fecskendezett először egy amerikai orvos felszívódó töltőanyagokat az orrba. Csak néhány tűszúrás, hirdetik a klinikák. A feltöltés (például Restylannal) az orrháti kontúregyenetlenségek gyors korrekcióját ígéri. A térfogatnövelés optikailag kisebbnek mutatja az orrot. Évente jó megismételni.

– Az otthoni háttér mennyire befolyásolta az önbizalmadat?

– Édesanyám mindig azt hangoztatta, hogy az orrommal együtt vagyok tökéletes. Ezzel önbizalmat öntött belém. Már a műtét gondolatát is ellenezte. Nézz körül, mindenkinek tetszel, te meg ilyeneken töröd a fejed!

– Hogy vélekedsz más karakteres orrokról?

– Némely embernek különösen illik. A nők gyakran maguk találják ki a hendikepjeiket, felnagyítanak magukon aprócska tökéletlenségeket. Azt mondják, nem az tesz boldogtalanná, amid van, hanem az, amit gondolsz róla! Egy férfinak sokszor az tetszik meg egy nőben, hogy más, van rajta valami egyedi. Én szemből nagyon szeretem az orromat. Oldalról jobban látni, hogy van kiterjedése, de azzal sincs semmi baj. A pandémia alatt ugyanazon a tesztelési ponton dolgoztam, ezért a falu „összes orrát” ismerem. Igen, vannak még sasorrok, és örülök, hogy az enyém azért normán belül van.

hirlevel_web_banner_1_420.jpg

– Mikor jött a felismerés, hogy a te orrod nem tipikus?

– Pár éve a fényképeimen vettem észre, hogy változott az orrom. Egyre görbébb, mi lesz itt még: s eltűnődtem kicsit. Az érettségi után, mikor a felvételire készültem, fogytam pár kilót. Az orrom kiugrott az arcomból, de arra jutottam, hogy van rá megoldás: hízni kell. Hihetetlen, de tényleg így van, a kilókkal sokat lehet csalni. Tudom, hogy a jobb profilom az előnyösebb, ezért többnyire onnan fotózom magam. De fontosabb a jó frizura és a smink. Ez az én orros krédóm!

Kórósi Lilla
Kapcsolódó írásunk 
Cookies