Dóka Tímea (Dunaszerdahely) nagyon szereti a Csallóközt. Sokat dolgozott azért, hogy megszülessen a régióról egy kerékpárútvonal-applikáció.

timi-retus.jpg

Polgári társulásunk a mai kor igényeinek megfelelve nemrégiben elkészített egy ingyenesen letölthető applikációt. Ám azóta az egészet továbbgondoltuk, és egy Kukkónia okostelefon-alkalmazásba ágyaztuk. Ez annyit jelent, hogy sok érdekes és hasznos információval bővítettük. A gerinc a kerékpárútvonal-térképet és a GPS-alkalmazást tartalmazza. Mutatja a kerékpárút hosszát, azt, hogy mely településeken halad át, és milyen nevezetességek, szálláshelyek és étkezési lehetőségek találhatóak az adott útszakaszon.

01_151.jpg

A 25 km-nyi épített kerékpárút mellett vannak közúti szakaszok, nyugodtabb szakaszok és terepszakaszok egyaránt. S ami a lényeg, hogy mind jól járhatóak. Mi, a készítők – igazából egy egész team dolgozott az applikáción! – ismerjük az összes útvonalat, hiszen a kollégákkal mindet bejártuk. Így bátran tudjuk ajánlani. A többi már a községeken múlik, hogy mennyire készek karbantartani az útvonalakat. Az applikáció kapcsolódik a kihelyezett információs táblákhoz, amelyeken QR kód található. Ennek segítségével bárki, aki errefelé teker, letöltheti az alkalmazást. Három nyelvből választhatunk (magyar, szlovák, angol). Ráadásul tematikus utakat is ajánlunk, hogy az érdeklődők minél jobban megismerjék szívünk csücskét, a Csallóközt!

timi-retus001.jpg

Most már csak az a fontos, hogy tudatosítsuk: a kerékpárutakkal törődni kell, ám megéri őket tisztán tartani, hiszen értünk vannak. A Kukkónia applikációból bárki megtudhatja, hogy milyen aktuális rendezvények, gyermekprogramok várják az ideérkezőket – és hogy milyen természeti és épített értékeink vannak. Az én egyik kedvenc szakaszom a Kisudvarnok–Tőkés szakasz, ami elvezet a vízimalomhoz, a másik a pódafai kanális mellett halad el, ahol igazán idilli a táj.

–ando–

web-bannerek-instagram.jpg

Új Nő csapata