Amióta világ a világ, azt keressük-kutatjuk, milyen a férfi, és milyen a nő. Miben különbözünk? Miben rejlenek az erősségeink és a gyengeségeink? Hogy viselkedjünk egymással? 

Mivel egyikünkhöz sem volt használati utasítás, így az idő múlásával és tapasztalataink alapján kerülünk mindig kicsivel közelebb a válaszokhoz. S hogy mit mondanak a tapasztalatok? Lássunk öt olyan dolgot, amit érdemes tudnunk a férfiakról!

1. Ne vallasd, ne faggasd!
Eddig még egy olyan pasira sem bukkantam életem során, aki örömmel nyugtázta volna faggatózásaimat. Véletlen lenne? Kétlem. Bátran kijelenthetjük, hogy a pasik nem szívesen részletezik az életüket (érzelmeiket, mindennapjaikat), pláne, ha vallatni kezdjük őket. Ha ő maga szeretne elmesélni néhány dolgot, úgyis megteszi, kérdezés nélkül. Viszont ha napról napra arról faggatod, kivel, mikor és merre járt, tutira az agyára fogsz menni. Egyszóval: nem kell mindenbe beleütnünk az orrunkat! Ha nem hisszük el, fordítsunk a helyzeten: nekünk hogy esne, ha a szeretett férfi állandóan a nyomunkban járna?

2. Féltékenység módjával!
Minden kapcsolatban megjelenik a féltékenység. Aki azt mondja, ez nem igaz, az hazudik. A túlzott hisztériás és féltékenységi rohamok azonban igencsak nagy problémákat okoznak. Normális, hogy a kisördög munkálkodik bennünk, de ez nem azt jelenti, hogy őrült féltékenységi cirkuszt rendezzünk naponta. Egy nagyon fontos, állandó bizalmatlanságot és féltékenységet megelőző jó tanács: Ne turkálj a párod telefonjában!

3. Nem gondolatolvasók, nem jósok
A férfiak természetüknél fogva zárkózottabbak. Lehet, hogy többet pletykálkodnak haverjaikkal, mint a nők, de az érzelmeikről nehezen beszélnek. Éppen ezért nem túl célravezető állandóan azt kérdezgetni tőlük, hogy mi a bajuk, és hogyan éreznek. Az érzelmi kitárulkozás nem az asztaluk, talán ezért is jobb, ha szépen lassan „csomagoljuk” ki őket. Különben sem kell ajtóstul rontani a házba!

5fontos.jpg

4. A bók és a csábítás ereje
A férfiaknak is ugyanolyan jólesik egy kedves szó és a bók, mint a nőknek. Ez nem az udvarlásról szól, hanem a figyelmességről. Mi, nők állandó jelleggel elvárjuk, hogy megdicsérjenek, értékeljenek minket a férfiak... Szóval: itt az ideje, hogy viszonozzunk mindezt! Ami pedig a csábítást illeti, a férfiak imádják, ha a nő incselkedik, kacérkodik velük. Emellett legyünk érzékiek, lágyak és megértőek velük szemben, és máris nyert ügyünk van!

5. Egyszerű kommunikáció, boldog élet
Nem kellenek a többszörösen összetett, barokk körmondatok és a nagy, falakat megrengető filozófiai mélységek. A férfiak aztán tényleg kerek perec el tudják mondani, mi az, amit akarnak. Nem szeretnek kombinálni, feltételezésekkel játszadozni és mindent előre pontosan megtervezni. Éppen ezért sokkal jobban élvezik a spontán dolgokat. S lehet, néha nekünk el kéne engednünk magunkat. Lazítanunk kéne... Ne csak egymásról, hanem egymástól is tanuljunk!

Dunai Mira

Új Nő csapata