Még hogy az őszi hónapokban nincs semmi szépség?! Éppen ellenkezőleg! Ahogy bekopogtat a szeptember, egy csomó szín, íz ötlet és jó kis őszi programok jutnak az eszünkbe.

Igen, tudjuk, hogy a nyár végén sokan melankolikussá válnak, elszomorodnak, hogy vége a napfényes és mosolygós évszaknak, amikor minden a vakációról és a pihenésről szólt. Viszont a hideg hónapok eljöttével sem kell elzárkóznunk a világtól. Most megmutatjuk, mennyi mindenre alkalmas a csodaszép őszi időszak!

oszi-honapok.jpg

Utazz ősszel is!

Az év legszínesebb évszaka igazán kiváló alkalom lehet egy újabb pihentető kiruccanásra. Vannak kifejezetten olyan úti célok, amelyeket ősszel a legideálisabb felkeresni, a finom borok, a kellemes átmeneti időjárás és az alacsonyabb árak miatt. Akiket megriaszt a szél és az alacsonyabb hőmérséklet, azoknak a wellness-szállodákat ajánljuk, ahol a meleg vizes medencék és a kényeztető masszázsok nyújtanak igazi kikapcsolódást. Akik viszont szeretik a kultúrát és a művészetet, azok tervezzenek be egy kisebb, néhány napos utazást a közeli fővárosokba (Bécs, Prága, Budapest, a kalandvágyóknak Róma, Varsó vagy Ljubljana), és nézzék meg a legújabb tárlatokat, korzózzanak a városban, és szürcsöljenek szüreti bort. Apropó, az Új Nő egynapos utazást szervez októberben a Frida Kahlo-kiállításra! 

A legszebb kiegészítők

Az őszi ruhatárunk a legizgalmasabb az összes közül. Finom szövetek, nőies csizmák, puha sálak és vagány táskák tolulnak a fejünkbe szépen sorban, ahogy erre az átmeneti időszakra gondolunk. Tudjuk, hogy az egyes őszi ruhadarabok és a színes kiegészítők mennyire jó kis összhangot adnak! Ha nem szívleled az őszi időszakot, viszont tetszenek a szép kiegészítők, akkor lepd meg magad szeptemberben egy mutatós sállal vagy egy kényelmes pulóverrel.

Mindenki tudja, hogy ha jól érezzük magunkat a bőrünkben és a ruháinkban, sokkal jobb kedvünk támad, és a világra is nyitottabbak leszünk.

Színes élet

Még néhány hét, és teljesen megsárgulnak a falevelek, majd szépen lassan kopárság lesz úrrá a tájon. Ám a természet előtte még megmutatja legszebb oldalát! Ekkor mi is kiélhetjük a kreativitásunkat: dekorációnak faleveleket, tobozokat és gesztenyét gyűjthetünk, és olyan fotókat készíthetünk a természetről, mint soha azelőtt. Menjünk el sétálni, túrázni a hozzánk legközelebb lévő erdőbe. A napi séta fitten tartja az embert, a gesztenyéből bábut készíthetünk, a faleveleket pedig akár képkeretbe is tehetjük. Emellett kezdjük el otthonunkat is az évszakhoz öltöztetni, cseréljünk abroszokat, párnahuzatokat.

Gasztronómiai fesztiválok

Nyáron minden a zenéről és a bulizásról szól, ősszel azonban kiegészül mindez a gasztronómiai élvezetekkel is. Megkezdődik a szüreti időszak, ami az ínycsiklandó ételekről és a minőségi borokról szól. Nincs is más dolgunk, mint hogy betervezzünk legalább egy olyan fesztivált, ahol igazi ételkülönlegességeket kóstolhatunk meg. Pozsonyban és Budapesten havonta legalább egy gasztronómiai fesztivált rendeznek. Érdemes a Facebookon követni a gurmán rendezvényeket! Ám ha az odasereglő tömeg miatt nem rajongunk a fesztiválokért, akkor látogassunk el olyan éttermekbe, ahol kifejezetten őszi, tematikus esteket tartanak. 

hirlevel_web_banner_1_262.jpg

Pizsamanap

Az a legjobb a hidegebb hónapokban, hogy lelkiismeret-furdalás nélkül mondhatjuk, hogy inkább otthon maradunk, és bekuckózunk. Főleg, ha itt a hétvége, és szakad az eső. Ilyenkor finom teát főzünk magunknak, és felütjük a legizgalmasabb könyveinket, igaz? Tartsunk pizsamanapot a családdal! Tévézzünk, társasozzunk, beszélgessünk, és legyen egy nap csak a miénk, amikor nem megyünk a közértbe, nem ülünk megint autóba, és nem látogatunk meg senkit. Legyen ez a nap csak a miénk és a családunké! 

Derzsi Bernadett
Cookies