Van néhány olyan mondat, amelyek arra utalnak, hogy a köztetek lévő párkapcsolat nem fog működni. Lehettek barátok, ismerősök vagy randizó pár, ha ezek a mondatok elhangzanak, biztosra vehetitek, hogy a másik fél nem ragaszkodik ahhoz, hogy a randiból vagy a barátságból több legyen. Íme:

1. „Nem tudom megadni neked azt, amire vágysz. Sokkal többet érdemelsz.”
Te meg pont őt akarod, úgy, ahogy van. Ennek ellenére, ha elhangzik ez a mondat az álompasi szájából, ne magyarázkodj, ne kérleld őt. Adj egy kis időt neki, és várj. Van, akinél csak pillanatnyi az érzés, és újra keresni fog. Viszont van, akinél ez egyértelmű nem-et jelent.

2.Nem akarom, hogy rámenjen a barátságunk.”
Előbb vagy utóbb rá fog menni a barátság. Pontosabban: ha mindketten kapcsolatot akartok, akkor az eleve jobb lesz, mint a barátság. Igen, van, amikor sikerül. S van, amikor az egyik fél pont ezzel a mondattal hátrál ki az egészből.

3. „Nagyon nehéz időszakon megyek most keresztül, és egyenesbe szeretném hozni az életemet. Ezt egyedül kell megtennem.”
Azt jelenti: semmi szükségem rád! Ilyenkor lépjünk minimum egyet hátra.

4. „Úgy gondolom, teljesen alkalmatlan vagyok egy kapcsolatra.”
Ez mindenkinek egyszer az életében megfordul a fejében, aztán végül mégis belevágnak a kapcsolatokba. Hiszen az elején fogalmunk sincs róla, mi lesz az egészből: fellángolás, csalódás vagy tartós párkapcsolat? Mindenesetre jó kifogás!

web-bannerek-hirlevel-02.jpg

5. „Szeretlek, de nem vagyok beléd szerelmes.”
Ez egyértelmű, nincs köntörfalazás. Az egy másik kérdés, hogy lehet-e szeretetből szerelem. Hiszen szerelemből lehet szeretet…

6. „Egyszerűen túl jó vagy hozzám.”
Jó duma! 

7. „Most nincs időm egy kapcsolatra.”
Idő? Egy kapcsolatra? Hiszen az maga a kikapcsolódás, feltöltődés! A kis légyottok, a lopott csókok! Még ha két percre is találkoztok egy nap alatt, az is a fellegekig repíti az embert.

8. „Most tele van az életem kihívással, stresszel, nem tudnék neked egyáltalán időt szentelni. Pontosabban magunknak.”
Egyértelmű, hogy semmi keresnivalónk az életében. Legalábbis szerinte.

9. „Én vagyok a világ legrosszabb embere, és csak fájdalmat okoznék neked.”
S nekünk pont ez kell! Hogy fájjon, közben a szerelem tüze égessen fel bennünket! De ha ezt a mondatot halljuk, azért vegyük fontolóra, hogy biztosan Őt akarjuk-e.

Derzsi Bernadett

web-bannerek-hirlevel-01_3.jpg

Új Nő csapata